PH: “Eternal Hayden”

Εκεί που η αρμονία συναντά τη παράνοια και συμπορεύονται σε μια πνευματική πολύ γουστόζικη διαδρομή, εκεί θα συναντήσει κάποιος και τους PH.

Και όχι, δε πρόκειται για το γνωστό “πεχά”, παρόλο που οι PH δεν είναι ούτε αλκαλικοί, ούτε όξινοι, αλλά ισορροπούν ηχητικά κάπου στη μέση.

“PH” είναι τα αρχικά των “Mr. Peter Hayden”, οι οποίοι αποφάσισαν να απλοποιήσουν το όνομά τους με την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους “Eternal Hayden”, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Svart Records.

Σύμπλεγμα metal και rock ήχων σε μια ατμοσφαιρικά ψυχεδελική εκδοχή, που έρχεται απευθείας από την πολυαγαπημένη μας Φινλανδία. Πλήκτρα που θυμίζουν soundtrack σε b-movies με θριλερική και σουρεαλιστική θεματολογία “ανεβάζουν” το στάτους του άλμπουμ σε κάτι πολύ κοντά σε avant garde πόνημα, τουλάχιστον για τα δικά μου ακούσματα, μιας και δεν είχα ακούσει τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος.

Μισή ώρα περίπου ταξιδιάρικης μουσικής που ωθεί τον ακροατή σε ψυχική κάθαρση και ελευθερία πνεύματος. Τόσο όσο, χωρίς να κουράζει, η διάρκεια του άλμπουμ είναι ιδανική για το είδος που προσφέρει. Μια μικρή δόση μπορείτε να βρείτε παρακάτω, τα υπόλοιπα από τις 10 Μαρτίου και μετά.

686