Sodom, Bio-Cancer, Rapture, Amken (04/02/2017) An Club

Από την στιγμή που φτάνεις στο An Club περίπου 8:20 και κάνεις 15’ στην ουρά για να μπεις στο χώρο του live, καταλαβαίνεις εύκολα ότι τουλάχιστον από πλευράς προσέλευσης το event θα είναι επιτυχημένο.

Λίγο μετά τις 8:30 λοιπόν και ενώ οι πρώτες νότες των Amken είχαν ήδη αρχίσει να ακούγονται, βρέθηκα σε ένα μισογεμάτο χώρο που είχε αρχίσει να βράζει. Και δεν εννοώ από τη ζέστη. Στην συνέντευξη των Amken είχα προλογίσει λέγοντας ότι πρόκειται για μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής thrash σκηνής.

Μετά από την εμφάνιση τους ομολογώ ότι ντρέπομαι για αυτό που είπα. Δεν είναι η μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. ΕΙΝΑΙ το μέλλον. Τέσσερις ατόφιοι μεταλλάδες έβγαλαν πάθος για αυτό που κάνουν και για τη μουσική που παίζουν και γουστάρουν.

Χτυπήθηκαν, απέδωσαν τέλεια κομμάτια από το EP τους και από το νέο album που αναμένεται και ανάγκασαν τον κόσμο να κουνήσει κεφάλια από πολύ νωρίς. Και αλήθεια, όταν παίζεις τραγούδια όπως τα “Soul’s Crypt”, “Adrenaline Shot” και κλείνεις με”Zombie Pets” τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος. Εμφάνιση σταθμός από ένα εν δυνάμει μεγάλο group.

Η συνέχεια καταιγιστική. Οι Rapture που ακολούθησαν μοιάζουν ήδη να έχουν βρει το δρόμο τους και δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Με κιθαρίστα/τραγουδιστή και ηγέτη τον Απόστολο Παπαδημητρίου παίζουν ένα εξαιρετικό δείγμα death/thrash  και η ενέργεια που βγάζουν στη σκηνή είναι εχέγγυο για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους. Αν έχω μια και μοναδική ένσταση είναι η προφορά των αγγλικώ ν που χρίζει βελτίωσης. Από εκεί και πέρα το group είναι δεμένο, ο ήχος τους ήταν ιδανικός, ο κόσμος το κατά-ευχαριστήθηκε και ένας μικρός χαμός έγινε σε αρκετά κομμάτια τους όπως και στο κλείσιμο με τη διασκευή στο “Sex And Violence” των Carnivore. Τσιμπήσαμε και cd-άκι, κασσετούλα από το merch και είμαστε ευτυχισμένοι.

Rapture setlist
Laboratories of Infection
Borderline Disorder
White Phosphorus
Annihilation
Unit of Total Destruction
Taken By Apathy
Behind The Mask of Evil
Sadistic Shredding of Flesh
Sex and Violence (Carnivore Cover)

Ένα group είχε μείνει για να φτάσουμε στους Sodom αλλά τι group. Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης ελληνικής thrash σκηνής που οδηγούνται (στα live τουλάχιστον) από έναν εξαιρετικό frontman, τον Λευτέρη Χατζηανδρέου. Το παλικάρι είναι οπαδός πάνω απ’ όλα και ιδανικός μπροστάρης για thrash μπάντα. Έγινε ένα με τον κόσμο κάνοντας crowd surfing και άφησε το λαρύγγι του στη σκηνή του An. Όσο για τους υπόλοιπους; Δε νομίζω ότι υπήρξε άνθρωπος που να μην ταρακουνήθηκε από τις πρώτες νότες του πλήρως αντιπροσωπευτικού “Ear Piercing Thrash” μέχρι τις τελευταίες του “Spread The Cancer”. Όσο εξακολουθούν να βγαίνουν μπάντες όπως οι Bio-Cancer, οι Rapture και οι Amken, οι Sodom θα μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η μουσική που εκπροσωπούν εδώ και 30 χρόνια, δε θα σβήσει ποτέ.

Bio-Cancer setlist
Ear Piercing Thrash
Boxed Out
F(r)iends or Fiends?
Backstabbed Again
Obligated to Incest
Tormenting the Innocent
You Scream You Die
Bulletproof
Spread the Cancer

Οι Sodom, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο venue, βγήκαν λίγο μετά τις 11 και για δυο ώρες βάλθηκαν να μας πάρουν τα μυαλά. Είναι δυνατόν ο Tom Angelripper να έχει ακόμα τέτοια ενέργεια και να τραγουδάει σε αυτό το επίπεδο χωρίς σταματημό; Αλήθεια ο Bernemann πού τη βρίσκει όλη αυτή τη δύναμη; Με ένα κόσμο εκστασιασμένο να φωνάζει “Sodom-Sodom” σε κάθε διακοπή ανάμεσα στα τραγούδια, με ένα An να δημιουργεί κύματα πάθους και έντασης που θαρρείς πως μετακινούσαν ολόκληρο το χώρο, με έναν Angelripper να μοιράζει αβέρτα μπίρες και νερά (καθώς και να αποθεώνει τις αντιδράσεις των οπαδών σε κάθε δοθείσα ευκαιρία) και με ένα setlist που δεν είχα δει ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, οι Sodom πήραν τα μυαλά μου μαζί τους και δύσκολα θα τα ανακαταλάβω σύντομα. 

Θέλετε να σας πω μια συνεχόμενη 7άδα; “In War And Pieces”, “Sodomy And Lust”, “Surfin’ Bird”, “The Saw Is The Law”, “Outbreak Of Evil”, “Napalm In The Morning”, “Fuck The Police”…Είπατε τίποτα; Θέλετε να σας πω το κλείσιμο; “Remember The Fallen”, “Ausgebombt”, “Bombenhagel”… Και να μη σχολιάσω καν τη στιγμή που το μικρόφωνο πήρε αυτή την κάθετη (με μικρή κλίση) θέση και άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες νότες του “Iron Fist”. Χτυπάτε το κεφάλι σας που δεν ήσασταν; Καλά κάνετε. Σας αξίζει…

Sodom setlist
In Retribution
In War and Pieces
Sodomy and Lust
Surfin’ Bird (The Trashmen cover)
The Saw Is the Law
Outbreak of Evil
Napalm in the Morning
Fuck the Police
Sacred Warpath
Agent Orange
Stigmatized
Caligula
City of God
Iron Fist (Motörhead cover)
Tired and Red
Blood Lions
Blasphemer
Proselytism Real
Nuclear Winter
Rolling Thunder
Remember the Fallen
Ausgebombt
Bombenhagel

photos: Mary Papadopoulou

577