KROKUS: “Big Rocks”

Αλήθεια, πόσες συστάσεις μπορεί να χρειάζονται οι Ελβετοί Krokus;

Μια μπάντα που μεσουρανούσε στα 80s, κυκλοφορόντας δισκάρες στο χώρο του hard rock όπως τα “Metal Rendez-Vous”, “Once Vice At A Time” και “Headhunter” και έχοντας πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους .

Οι Krokus εδώ και μια δεκαετία και συγκεκριμένα από το “Hellraiser” του 2006 και μετά περνούν μια δεύτερη νιότη βγάζοντας ποιοτικότατες δουλειές που το μόνο που έχουν να ζηλέψουν από το ένδοξο παρελθόν είναι το timing. To φετινό “Big Rocks” δεν είναι μια ακόμα από αυτές τις δουλειές, γιατί πρόκειται απλά για ένα album διασκευών και δεν μπορεί να πιστωθεί στους Krokus το credit της σύνθεσης. Από την άλλη έρχεται να αποδείξει ότι και οι “μεγάλοι” αυτής της μουσικής από κάπου ξεκίνησαν. Και δεν ντρέπονται να το πουν.

Εδώ θα ακούσουμε Black Sabbath, Queen, The Who, Jimi Hendrix, Animals, Led Zeppelin, Bob Dylan, Rolling Stones και πολλούς άλλους, περασμένους εξαιρετικά από το φίλτρο των Krokus. Έχουν καταφέρει να κάνουν το “Big Rocks” να ακούγεται ενιαίο και γιατί όχι, να θυμίζει ακόμα και δική τους κυκλοφορία. Έχουν βάλει την προσωπική τους σφραγίδα σε όλα τα τραγούδια με αποτέλεσμα να ακούμε ένα ιδανικό Krokus album. Αίσθηση κάνει και η φωνάρα του Marc Storace που ο χρόνος αδυνατεί να την αγγίξει.

Το “Big Rocks” κυκλοφορεί στις 27/1 μέσω της Sony Music. Αρπαχτή or not, δείτε το σαν ένα best of κλασσικών rock κομματιών μέσα από το πρίσμα μια σπουδαίας rock μπάντας.

570