DEAD WITCHES: “Ouija”

Οι Dead Witches συστήνονται ως ένα νέο occult doom supergroup.

Σωστή περιγραφή σε γενικές γραμμές, μιας και το συγκρότημα έχει στις τάξεις του τον Mark Greening (Electric Wizard, Ramesses, With the Dead) και τη Virginia Monti (από τους ανερχόμενους Psychedelic Wizard), ενώ μαζί τους είναι ο Carl Geary στο μπάσο και ο Greg Elk στην  κιθάρα, ο οποίος απεβίωσε στις 29 Οκτωβρίου του 2016. Ειδικά ο χαμός ενός από τα μέλη, προτού καν κυκλοφορήσει το “Ouija”, προσδίδει έξτρα βάρος στις συνθήκες με τις οποίες κυκλοφορεί ο δίσκος.

Το υλικό πάντως είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα κι ευτυχώς, πέραν της αφιέρωσης στο εσώφυλλο του album, το σχήμα δεν έπεσε στην παγίδα του να βασίσει το promo της στο τραγικό αυτό γεγονός, μειώνοντας εν τέλει τα κομμάτια του.

Στα της μουσικής λοιπόν, στα χνάρια των Sabbath Assembly και των Jess & the Ancient Ones, οι Dead Witches προσπαθούν να συνδυάσουν το occult στοιχείο με το doom. Το πρώτο σκέλος καλύπτεται ουσιαστικά από τις ερμηνείες της Monti, ενώ το δεύτερο από τις συνθέσεις καθαυτές, οι οποίες υπό την καθοδήγηση του Greening διαθέτουν μια γνώριμη “βρωμιά”, η οποία επηρεάζει και τα φωνητικά, δημιουργώντας ένα γλυκά προβλέψιμο και βαλτώδες υβρίδιο που απευθύνεται (κυρίως) σε όσους αγαπούν την πεπατημένη.

Το καλό όμως των Dead Witches είναι πως δεν προσπαθούν να καμουφλάρουν τις επιρροές τους και το ηχητικό τους γίγνεσθαι, προκειμένου να παρουσιάσουν μια δήθεν πρωτοποριακή δουλειά. Οι Sabbathικές καταβολές της μπάντας βρίσκονται στην επιφάνεια από το πρώτο κιόλας λεπτό κι εναγκαλίζονται σε σημείο που γίνονται ένα με το μουσικό ποιόν του group, μπαίνοντας αυτόματα σε μια κατηγορία σχημάτων που έχει κορεστεί μεν, αλλά εξακολουθεί να παράγει ατόφιο heavy doom.

Το “Ouija” δεν παρεκκλίνει καθόλου από αυτό που περιμένεις και δε λοξοδρομεί σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της εκάστοτε σύνθεσης, δημιουργώντας ένα κλίμα “love it or hate it” στο σύνολό του. Προσωπικά πέρασα πολύ καλά ακούγοντάς το κι αυτό μου αρκεί, αν και σίγουρα θα ήθελα να διαρκούσε περισσότερο μιας κι ομολογουμένως τα 32 λεπτά δεν είναι αρκετά.

Εν κατακλείδι, το ντεμπούτο των Dead Witches δε θα αλλάξει κανενός τη ζωή και λογικά ουδέποτε αποσκοπούσε σε κάτι τέτοιο. Ένα λιθαράκι βάζει απλά στον τεράστιο τοίχο που έχει εδώ και χρόνια χτίζεται προς τιμήν των Black Sabbath και παρά την καλή του θέληση, θα χαθεί κι αυτό στη λήθη μιας σειράς εύπεπτων doom κυκλοφοριών.

452

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.