ARRAKIS: “Electricon”

Με τις λιγοστές μου γνώσεις περί ιατρικής ψάχνω να βρω από ποια τρύπα εισήλθε ο ηλεκτρικός λαμπτήρας στο σώμα του άτυχου εξεταζόμενου που απεικονίζεται στην ακτινογραφία-εξώφυλλο του δεύτερου ολοκληρωμένου full length του τρίο από τη Θεσσαλονίκη, Arrakis.

Μετά από δυο demo, ένα ΕΡ και το ντεμπούτο τους, “Ammu Dia”, επιστρέφουν με το δεύτερο album τους που περιέχει πέντε ορχηστρικά και ζωντανά ηχογραφημένα κομμάτια που παίζουν μπάλα μεταξύ διαστημικής ψυχεδέλειας και βαρέως rock.

Άκρως ενδιαφέρον άκουσμα που με προδιαθέτει ώστε να ακούσω και τον προκάτοχο του, φέρνοντας μου στο μυαλό εν είδει φιλμ τους Hawkwind, Karma To Burn και My Sleeping Karma.

Η παραγωγή είναι δια χειρός Εμμανουήλ Τσελέπη (βλέπε Craang) και η ηχογράφηση έλαβε χώρα σε κάποιον παρατημένο πρώην μουσικό χώρο στην -σαναυτήνδενέχει- Χαλκιδική.

Αυτό που μάλλον ήθελαν να κάνουν κατ’ εμέ επετεύχθη κι ο ακροατής τοποθετείται ηχητικά μέσα στο μουσικό σύνολο, σαν να συνυπάρχει μαζί τους στον ίδιο χώρο. Σίγουρα μιλάμε για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αφού και δεν δημιουργείται αισθητικό κενό με την έλλειψη φωνητικών, αλλά και αν δεν γνωρίζεις ότι δημιουργήθηκε στη χώρα μας, θα ψάχνεις σε πιο βόρειες χώρες.

Και μην παίζετε με λάμπες…

574

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.