TARDIVE DYSKINESIA, STILL FALLING, INSECT RADIO (30/12/16) KYTTARO LIVE

Το 2016 δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Έπρεπε να γίνει έξοδος ηρωική και να κάνουμε φασαρία. Σε αυτό συνέδραμαν οι αγαπημένοι Tardive Dyskinesia που στην εκπνοή του χρόνου, οργάνωσαν μία βραδιά για τους φίλους του ήχου τους στο Κύτταρο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του “Harmonic Confusion” (review) που κυκλοφόρησε νωρίτερα το ίδιο έτος, ενώ κάλεσαν τους Still Falling και Insect Radio για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, σε πείσμα του καιρού και της παγωνιάς έξω.

Round One: Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν οι hardcore punkers, Insect Radio. Το αθηναϊκό κουαρτέτο που κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του πριν από περίπου ένα χρόνο με τίτλο “We Are Trouble”.

Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα gigs (ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και να πακετάρει βαλίτσες για ένα εκτός συνόρων tour τον επόμενο μήνα) παρουσίασε τη δουλειά του σε ένα ικανοποιητικό set.

Μπορεί να μην έγινε ο χαλασμός που θα είχαμε σε ένα punk-ο live, αλλά κέρδισαν τον κόσμο που τους άκουσε.

Round Two: Οι Still Falling ανέλαβαν δράση με αξιομνημόνευτη δυναμική από την αρχή του set τους, την οποία διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια.

Prog και tech στοιχεία, Meshuggah-ικής λογικής από το πενταμελές σχήμα, με έμφαση στην πρώτη full-length δουλειά του, η οποία ονομάζεται “Free Of Avidya” και κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες.

Οι συνθέσεις τους είναι αρκετά απαιτητικές για να κερδίσουν το εξεζητημένο αυτί, χωρίς όμως να καταλήγουν σε ανούσιες φλυαρίες επίδειξης τεχνικής ενώ στη σκηνή βγάζουν τρομερή ενέργεια. Είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις που είδαμε κι ακούσαμε τελευταία.

Still Falling setlist
Drought
The Red Giant
Mercury
Bosatsu
Illusion Of Possession
The Trial
Flood
Into Ahimsa
Free Of Avidya

Round Three: Για την ολοκλήρωση της βραδιάς, στο stage βρέθηκαν οι Tardive Dyskinesia με τον “Harmonic Confusion” τους να παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ προηγήθηκαν shows σε διάφορες άλλες πόλεις και ένα επικό video-clip που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε αν δεν το έχετε ήδη δει.

Πολλοί φίλοι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους Αθηναίους progsters, όπως και σε κάθε εμφάνισή τους και το κλίμα ήταν ήδη από την αρχή πολύ θετικό.

Τον πρώτο λόγο στο show είχε φυσικά το νέο πόνημα του σχήματος, που ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες εγχώριες κυκλοφορίες της χρονιάς, αλλά φυσικά είχαμε αναφορές και στις προηγούμενες δουλειές τους.

Το stage diving ξεκίνησαν οι Still Falling, ενώ μπροστά από τη σκηνή, αρκετό head banging σε όλη τη διάρκεια του show.

Βέβαια, 2016 ήταν αυτό και δεν μπορούσε να αφήσει το live να περάσει έτσι χαλαρά κι ως σωστό 2016 δημιούργησε διάφορα τεχνικά ζητήματα στη διάρκεια της εμφάνισης των σχημάτων επί σκηνής, αλλά δεν κατάφεραν να επισκιάσουν μία βραδιά που αναδείχθηκε κι επί των δυσκολιών της.

Καλή χρονιά και καλές μουσικές σε όλους!

Tardive Dyskinesia setlist
Insertion
Fire Red Glass Heart
The Electric Sun
Prehistoric Man
Self-Destructive Haze
Thread Of Life
Triggering The Fear Reactor
The Chase Home
Triangulation Through Impasse
Savior Complex
Chronicity
Soul Paramedics
No One Cares
Complicity

510

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.