GEORGE MICHAEL: Έφυγε από την ζωή

Σε ηλικία 53 ετών απεβίωσε ο τραγουδιστής George Michael, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’80 ως frontman των Wham! και συνέχισε ως πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης.

Ο εκπρόσωπός του δήλωσε πως “πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του”. Δεν έχουν αποκαλυφθεί τα αίτια του θανάτου του αλλά η αστυνομία τόνισε πως δεν πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Ο George Michael γεννήθηκε με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου στο Λονδίνο το 1963. Η καριέρα του ξεκίνησε με τους Wham! και το πρώτο τους single “Young Guns (Go for it!)” βγήκε το 1982, όταν εκείνος ήταν 19 κι έγινε hit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tο 1984 έκαναν μια μεγάλη διεθνή επιτυχία, με το χορευτικό pop single “Wake Me Up Before You Go-Go”. Το δίδυμο σημείωσε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ με την αισθαντική μπαλάντα “Careless Whisper”, αν και τελικά κυκλοφόρησε ως προσωπικό single του George Michael το 1984. Τρία χρόνια αργότερα εξέδωσε το πρώτο του LP, “Faith”.

Ο George Michael έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρη την καριέρα του.

Οι πρώτες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο ξεκίνησαν με τον sir Elton John να έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία του με τον George Michael και να δηλώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

“Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος. Έχασα έναν πολυαγαπημένο φίλο -την πιο ευγενική,την πιο γενναιόδωρη ψυχή, κι έναν εκπληκτικό καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του και τους fans του.”



218