LUCIFERIAN LIGHT ORCHESTRA: “Black” EP

Ο Therion-ιος Christopher Jonsson, αφού κυκλοφόρησε το ντεμπούτο ομώνυμο album του νέου του project Luciferian Light Orchestra (στο εξής LLO γιατί πού να κάνω “κόπι-πάστε”) και τους περιόδευσε παρέα με το βασικό τους συγκρότημα, είπε να εμφανιστεί και με ένα σύντομο ΕΡ ένα χρόνο αργότερα.

Τα πράγματα παραμένουν ίδια και αφού έχει και πάλι στο πλάι του μια πλειάδα ανώνυμων μουσικών μας παραθέτει ένα 20-λεπτο δισκάκι, τεσσάρων συνθέσεων. Χωρίς να ξεφεύγει από την ρετρό ατμόσφαιρα που είχε και το ντεμπούτο, και με εξ ολοκλήρου γυναικεία φωνητικά, το “Black” EP είναι ένα συμπλήρωμα στο προηγούμενο.
Έχω την εντύπωση πως τα 3 αυτά κομμάτια είχε αποφασιστεί να μείνουν έξω από το βασικό album, για αυτό οι συνθέσεις ακούγονται λίγο κατώτερες, με το συμπαθέστατο “Where The Lillies Grow” να είναι το πιο αξιόλογο, όντας επίσης πολύ πιο κοντά στη Therion λογική (καθόλου παράλογο αφού είναι κοινός ο δημιουργός). Η παραγωγή φαίνεται λίγο πιο επιτηδευμένα παλιατζίδικη σε σχέση με το LP και αυτό κάπως αφαιρεί από την όλη μαγεία του θέματος.

Κατά τη γνώμη μου, ο Jonsson πρέπει να δει τους LLO κάτω από άλλο πρίσμα, έτσι ώστε να μην ακούγονται για πάντα παραπαίδι των Therion, που αποφάσισε να ζήσει στα 70s. Αρκετά μέτριο για να δικαιολογεί τη βιασύνη της κυκλοφορίας!

502

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.