Darkest Hour/ Endsight/ Karma Violens (14/02/11) AN CLUB

Άσχημο μαντάτο η ακύρωση της συμμετοχής των The Ocean στο event, το οποίο αρχικά έδειχνε αν μη τι άλλο ένα πάρα πολύ καλό πακέτο υψηλής ποιότητας. Κανένα πρόβλημα όμως, πολλοί, πάρα πολλοί ήταν αυτοί στους οποίους έλειψαν οι Darkest Hour, θα ήμουν κι εγώ ένας απ’ αυτούς αλλά δεν παρευρέθηκα στη συναυλία που έδωσαν πριν δύο έτη στον ίδιο χώρο. Δυστυχώς..

Ξεκινάμε με τους Karma Violens, τους πολύ καλούς Karma Violens αφού και γι’ αυτούς (όπως και στους Endsight) ήταν τιμή να ανοίξουν για μια τέτοια μπάντα. Δεν χρειάστηκαν πολύπλοκες και χρονοβόρες ετοιμασίες για να ξεκινήσουν το live τους το οποίο ήταν εξαιρετικότατο. Μετά από ένα σύντομο intro ξεκίνησαν με το Anima(l) από τον δίσκο Dormancy (πολύ καλός μιας κα το αναφέραμε) και συμπλήρωσαν γύρω στα 40 λεπτά live. Δεν νομίζω να βγήκε κανείς χαμένος από το να παρευρεθεί εκείνη τη στιγμή. Άλλωστε ήμασταν ακόμα πολύ λίγοι..

Karma Violens 2


Karma Violens setlist:
Anima(l)
Headstong VS Progress
Death Is Symbolic
Full Dose of Hate
Blinded By Fear
Christian Lovers
Returning From Oslo
Into The Core

endsight1

Οι Endsight μοιράστηκαν την ίδια σκηνή με τους Darkest Hour για δεύτερη φορά (πρώτη στο Live του ’09). Και αυτοί χωρίς χρονοτριβές άρχισαν να ξεδιπλώνουν το μισάωρο set list τους χαρίζοντας μια φανταστική συναυλία στο κοινό που βρέθηκε προ ευχάριστης εκπλήξεως από αυτό που αντίκριζε, όσοι το έκαναν για πρώτη φορά. Το συγκρότημα είχε άνετα τον αέρα ενός headliner και σίγουρα θα μπορούσε να σταθεί αξίως σαν ένας. Ήταν επίσης και πιο τυχεροί από τους Karma Violens από άποψη κόσμου ο οποίος εκείνη την ώρα αυξανόταν.


Endsight set list:
As We Fall
For Those Who Face the Fear
A Falling World
Circles Of Inferno
Wrong Sense Of Power
Party
Before I Drown

Γεμάτο το clubάκι όπως και η ανυπομονησία συνδυασμένη με την αγωνία και την προσμονή του τελευταίου group, των Darkest Hour. Κατά τις 22:10 άρχισαν και μαζί τους άρχισε και το χάος. Ακόμα απορώ πως δεν γκρεμίστηκε το club. Οι Darkest Hour με κάθε κομμάτι τους συνέπαιρναν το κοινό το οποίο είχε παραδοθεί στην κάθε νότα των Αμερικανών. Φάνηκε ξεκάθαρα πως όταν ο John Henry είπε πως τους λείψαμε ήταν αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι και αυτοί έλειψαν στους Έλληνες.

Αυτό το live αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της μπάντας και γι’ αυτό οι ίδιοι προσπάθησαν να παίξουν κομμάτια από όλη την δισκογραφική πορεία τους παρουσιάζοντας και ένα από τον επερχόμενο δίσκο The Human Romance. Κρίμα βέβαια που το live τους κράτησε μόνο μια ώρα, ακόμα όμως κι έτσι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Οι Darkest Hour μας έκαναν μάρτυρες σε ένα από τα καλύτερα Live για το 2011 μέχρι στιγμής και αξίζουν κάθε έπαινο. Τους περιμένουμε ξανά εννοείται!


DarkestHoursetlist (με μια μικρή επιφύλαξη):
Doomsayer (The Beginning of The End)
The Sadist Nation
The Last Dance Massacre
The Tides
Veritas, Aequitas
With A Thousand Words To Say But One
How the Beautiful Decay
Into The Grey
Demon(s)
Convalecence

Darkest-4

Darkest-6

Darkest-7

Κείμενο + photos: Παναγιώτης Πετρόπουλος

446