Οι GRAVITYSAYS_i παρουσιάζουν το QUANTUM UNKNOWN στο Gagarin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

GRAVITYSAYS_i present QUANTUM UNKNOWN

Τιμή εισιτηρίου : προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης : Σημεία προπώλησης : www.viva.gr, καταστημάτα Public, SevenSpots, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54), Ευριπίδης

Οι Gravitysays_i παρουσιάζουν τον τρίτο δίσκο τους Quantum Unknown, (Inner Ear, 2016). Πάντα στη λογική των concept album, συνεχίζουν τις αναζητήσεις τους σχετικά με την ανθρώπινη φύση, τις κοινωνίες που δημιουργεί ο σύγχρονος άνθρωπος και τη σχέση τους με το σύνολο του Κόσμου. Αυτή τη φορά δοκιμάζουν το παράδοξο μιας οπτικής γωνίας έξω από την ανθρώπινη ματιά.

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τους Μάνο Πατεράκη και Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά. Στην παρούσα μορφή τους αποτελούνται από τους: Μάνο Πατεράκη – φωνή, σαντούρι, κιθάρες/ Νίκο Ρέτσο – ντραμς, σύνθια/ Mampre Kasardjian – μπάσο/ Νίκο Σωτηρόπουλο – κιθάρες/ Κώστα Στεργίου πλήκτρα/ Βαγγέλη Κατσαρέλη – τρομπέτα. Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

To 2011 ακολούθησε το «The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud» (Restless Wind), το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκτρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά/μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα. Το 2012 η εντυπωσιακή οπτικοακουστική τους παράσταση σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα και τον Παναγιώτη Σιμόπουλο άφησε μαγεμένους τους θεατές πέντε συνεχόμενων sold out στο Πλανητάριο. Το 2016 μας δίνουν τα αποτελέσματα του τελευταίου τους πειραματισμού. Κυκλοφορεί το «Quantum Unknown» (Inner Ear).