Οι θρυλικοί SWANS ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί τους Ψαραντώνης και Mohammad!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι θρυλικοί SWANS ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η διοργανώτρια εταιρεία 3 Shades of Black μόλις ανακοίνωσε τις προσεχείς συναυλιακές εμφανίσεις των θρυλικών Αμερικανών SWANS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2017. Αυτή θα είναι η τέταρτη σε σειρά επίσκεψη των SWANS στη χώρα μας, με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί το 2014.

Στη συναυλία της Αθήνας θα εμφανιστεί ο -επίσης θρυλικός- Ψαραντώνης, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι μυσταγωγικοί Mohammad.

Ο ίδιος ο mainman του σχήματος M. Gira έχει προλογίσει την προσεχή πορεία των SWANS ως ανανεώσιμη (στο κομμάτι των συνεργατών / μουσικών), απρόβλεπτη και διαρκώς μεταβαλλόμενη. Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο πως κάθε συναυλία των SWANS έχει τη δική της μοναδική αξία καθώς –εκτός των άλλων- μπορει να είναι και η τελευταία τους στον συγκεκριμένο γεωγραφικό τόπο.

Η κυκλοφορία του τελευταίου δισκογραφικού πονήματος των SWANS υπό τον τίτλο “The Glowing Man”, τον Ιούνιο του 2016 έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως σε κοινό και μουσικό τύπο και εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε πως μεγάλο μέρος του set της συγκεκριμένης περιοδείας θα είναι αφιερωμένο στη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Εισιτήρια και για τις δύο πόλεις είναι ήδη διαθέσιμα για αγορά στην τιμή των 20 ευρώ (περιορισμένος αριθμός), μέσω του www.viva.gr/tickets/music/swans-1 (ηλεκτρονική αγορά), του δικτύου καταστημάτων του viva.gr (Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Public, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης), αλλά και τηλεφωνικά στο 11876. Η υπόλοιπη προπώληση θα κοστίζει 25 ευρώ, ενώ στην είσοδο τα εισιτήρια θα κοστίζουν 28 ευρώ. Για τα υπόλοιπα φυσικά σημεία προπώλησης ανά πόλη (στα οποία η διάθεση εισιτηρίων θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2016 και θα ανακοινωθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της 3 Shades of Black), ανατρέξτε παρακάτω:

► Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 – Gagarin 205 / Aθήνα
With Ψαραντώνης
Event page: www.facebook.com/events/400657570323013

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (εκτός δικτύου viva.gr):
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, τηλ.: 210 8259883, www.soundeffect-records.gr)
• Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)

***

► Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 – Block 33 / Θεσσαλονίκη
With Mohammad
Event page: www.facebook.com/events/146715039130140

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ (εκτός δικτύου viva.gr):
• Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
• Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
• Lotus Record Shop (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776, www.lotus.gr)

***

Ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου των συναυλιών:

“Much louder. Much louder. Much louder. Yes.” – M.Gira, The Seer, 2012

Οι SWANS είναι το σημαντικότερο μουσικοθρησκευτικό σχήμα του 22ου αιώνα. Ξανά. Οι SWANS είναι το δημιούργημα του M. Gira. Ο M. Gira δημιούργησε έναν μικρό θεό μέσα σε κραυγές βγαλμένο από υπαρξιακή αγωνία. Γεννημένο στη βρώμα, εξυψωμένο στο φως, πανίσχυρο και καταστροφικό, με βίαιη αγάπη, που φοβάται και πονάει και ο πόνος διαρκώς τον ωθεί στη ζωή, του δίνει σώμα και ψυχή, εικόνες και όργανα για να εκφραστεί. Και μεγάλωσε μαζί του τα τελευταία 35 χρόνια.

Αυτή η συγκλονιστική υπαρξιακή θεουργία είναι οι SWANS, ένα απ’τα μεγαλύτερα δημιουργήματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής και μία απ’τις συγκλονιστικότερες ζωντανές εμπειρίες που έρχεται να επιβεβαιώσει ο καθένας τους ζήσει επί σκηνής. Είτε με ενθουσιώδη κατάφαση, ή με έντονη άρνηση μην μπορώντας να διαχειριστεί την ένταση της εμπειρίας. Τα πολλά λόγια περιττεύουν, μιας και το μνημειώδες έργο τους μιλάει από μόνο του και στον καθένα με έναν πολύ διαφορετικό και προσωπικό τρόπο. Λέει ο ίδιος ο Gira για το κλείσιμο αυτού του κύκλου:

«Το 2009, όταν αποφάσισα να επανεκκινήσω τους SWANS, δεν είχα ιδέα που θα οδηγήσει. Ήξερα ότι αν ακολουθούσα το δρόμο της επανάληψης του παρελθόντος είτε στο δημιουργικό ή στο εκτελεστικό επίπεδο, θα κατέληγε να είναι άκαρπο και γελοίο. Μετά από πολλή σκέψη στο πως θα κατέληγα σε μια περιπέτεια που θα οδηγούσε τη μουσική μας σε αχαρτογράφητα νερά, επέλεξα τους πέντε ανθρώπους που με αυτούς η συνεργασία μας θα οδηγούσε σε εκπλήξεις αλλά και αβεβαιότητα ενώ ταυτόχρονα θα ενσωμάτωνε την απαραίτητη δύναμη και αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κανείς για να ακολουθήσει τον ποταμό της πρόθεσης που πηγάζει απ’την καρδιά του ήχου – οπουδήποτε τελικά θα μας οδηγούσε. Και αυτή η πρόθεση είναι η ΑΓΑΠΗ!.

Και τελικά αυτή η ΑΓΑΠΗ μας οδήγησε μετά από τέσσερεις δίσκους στην καταληκτική ηχογράφηση αυτής της μορφής των SWANS, το “The Glowing Man”, με τους τρεις να περιέχουν περισσότερη πολυπλοκότητα, απόχρωση και έκταση απ’όσα θα περίμενα ποτέ και με επίσης αρκετές live κυκλοφορίες, διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, αμέτρητες και φαινομενικά ατελείωτες περιοδείες και πρόβες και γενικά ένα εξοντωτικό μόρφωμα που μας έχει αφήσει εμβρόντητους αλλά και αναζωογονημένους, ενθουσιασμένους που το βλέπουμε να ολοκληρώνεται. Και εδώ ευχαριστώ όλους τους αδερφούς μου και συνεργάτες μου για την αφιέρωσή τους στην όποια ουσιαστική αλήθεια βρίσκεται στην πηγή του ήχου. Δεν είμαι από επιλογή Θεϊστής, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές – ειδικά την ώρα της live εμπειρίας – ήταν προνόμιό μου μέσω της συλλογικότητάς μας να αντιληφθώ κάτι από το Απόλυτο μέσα στον ήχο και μια εμπειρία που έρχεται από μια δύναμη που είναι σίγουρα μεγαλύτερη από το άθροισμα όλων μας των δυνάμεων. Όταν μιλάω με μέλη του κοινού μετά το λάιβ ή σε μετέπειτα επικοινωνία, έχω και πάλι το προνόμιο ν’ανακαλύψω ότι και οι ίδιοι το αισθάνονται. Όποια και να είναι αυτή η δύναμη που μας οδήγησε σ’αυτή την μεγάλη “εκδρομή”, ήταν τουλάχιστον άξια λόγου για πολλούς από μας και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’αυτό που αποτέλεσε την πιο έντονα απαιτητική και πλήρη περίοδο της μουσικής μου ζωής.

Προχωρώντας μπροστά, μετά την περιοδεία που σχετίζεται με το “The Glowing Man”, θα συνεχίσω να δημιουργώ μουσική με το όνομα των SWANS, με μια ανανεώσιμη σειρά συνεργατών. Αυτή τη στιγμή έχω μια ελάχιστη ιδέα για την μορφή που θα πάρει ο ήχος, κάτι που είναι πολύ καλό. Οι περιοδείες πάντως θα είναι σαφώς μικρότερες, γι’αυτό είμαι σίγουρος! Ο,τι και να φέρει το μέλλον, θα μου λείψει αφάνταστα αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέρος ανθρώπινου και μουσικού δυναμικού που συγκροτείται από τους: Norman Westberg, Kristof Hahn, Phil Puleo, Christopher Pravdica, Thor Harris κι εμένα κάπου μπερδεμένο εκεί μέσα επίσης»

Μichael Gira, 10 Αυγούστου, 2016

***

LINKS:
• SWANS: www.younggodrecords.com | www.facebook.com/SwansOfficial | www.youtube.com/user/OfficialSwans
• 3 Shades of Black: www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Παραγωγή: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Ευστάθιος Ταμβίσκος)
• Γραφείο τύπου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , +30 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)

290