Οι Φινλανδοί black metallers Archgoat ζωντανά τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 SHADES OF BLACK PRESENT:
– The Apocalyptic Triumphator –
ARCHGOAT (FIN) live in Athens
With special guests: DODSFERD (GR)
Opening Rites: IMPURE WORSHIP (GR)
Στο MODU (Κολωνού 76, Αθήνα)
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 2016
Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (περιορισμένος αριθμός – μόνο μέσω viva)
• 17€ (προπώληση)
• 20€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 33 04 133, www.metalera.gr)
• Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, www.bowelofnoise.com)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ 210 383 0981, www.noremorse.gr)
• Viva.gr
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Καταστήματα Public (www.public.gr)
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/modu/archgoat

[τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσω του viva.gr και των φυσικών του σημείων προπώλησης, θα ανταλλάσσονται με εκτυπωμένο εισιτήριο στην είσοδο]

ARCHGOAT

«[…]Γενικώς μας είναι αδιάφορο ποιο μέλος κάνει τι στη διάρκεια της σύνθεσης, μιας και το νόημα δεν βρίσκεται στην προσωπική δόξα, αλλά ο παντοτινός έσχατος σκοπός είναι η δοξασία του Εωσφόρου.» – Ritual Butcherer – No Clean Singing, 2015

Οι ARCHGOAT δημιουργήθηκαν το 1989 από τα φτερά της Κολάσεως για να διαδώσουν το Λόγο του Επαναστάτη Αγγέλου, με αρχικό lineup τους Angelslayer (Growls of the Fullmoon), Ritual Butcherer (Axe of Black Mass) and Blood Desecrator (Bombardment).

Το πρώτο τους demo, Jesus Spawn κυκλοφορεί το 1991 με μια ανίερη συμμαχία να επιτελείται το 1992 με την Necropolis Records και να κυκλοφορεί το 1993 το mini-lp “Angelcunt (Tales Of Desecration)”. Μετά από διαφωνίες με την Necropolis Records πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους full-length δίσκου και την ραγδαία εμπορευματοποίηση της τότε black-metal σκηνής, οι Archgoat αποφασίζουν  προτού τον κυκλοφορήσουν να εξαφανιστούν απ’το τοπίο.

Μέρος του ηχογραφημένου υλικού τελικά κυκλοφορεί το 2004 σε 7” EP υπό τον τίτlο “Angelslaying Black Fucking Metal” μέσω της Hammer of Hate Records. Το lineup παραμένει το original με την μόνη διαφορά της αλλαγής του Blood Desecator με τον Leneth the Unholy Carnager ως session drummer και την πρώτη ζωντανή Μαύρη Λειτουργία να συμβαίνει μετά από μία δεκαετία στην Kouvola της Φινλανδίας, το 2005. Έχοντας ολοκληρώσει το έργο του στους Archgoat, ο Leneth αντικαθίσταται με μόνιμο μέλος τον Sinisterror. Το 2005 οι μαύροι σταυροφόροι εισβάλλουν στην Ευρώπη μαζί με τους Behexen και τους Hell Militia στο “Tour of the Black Moon”.

Μαζεύοντας την αμιγώς μαύρη ενέργεια των 90’s ύμνων τους, οι ARCHGOAT πήγαν στο Temple of the Black Moon για να δημιουργήσουν το ντεμπούτο LP τους και να ρίξουν τις βλάσφημες σκιές τους υπό τη βιασμένη παρθένο με το “Whore of Bethlehem” μέσω της Hammer of Hate Records το 2006, σηματοδοτώντας την τελική συνέχεια στο μονοπάτι της βεβήλωσης και δείχνοντας ότι η μαύρη φλόγα ήταν αναλόγως δυνατή και φωτεινή όσο ποτέ. Μετά την κυκλοφορία του σε CD, αποφασίζουν να διαχωριστούν από την Hammer of Hate και να συνεχίσουν με την Blasphemous Underground Productions που ανέλαβε την κυκλοφορία του σε βινύλιο.

Μετά από το”Desecration & Sodomy” ευρωπαϊκό tour τους με τους Black Witchery, που κυκλοφόρησε και σε βινύλιο το 2008, ξεκινάνε να συνθέτουν τον δεύτερο πλήρη τους δίσκο για να κυκλοφορήσει το 2009 από την Blasphemous Underground Productions προτού κλείσει τις πόρτες της και οι ίδιοι να βρεθούν σε Αμερική και Μεξικό υπό το “The Light-Devouring Black Crusade” tour.

Οι Archgoat καταλήγουν σε ανίερη συμφωνία εις θάνατον με την  Debemur Morti Productions και για να εορτάσουν δύο δεκαετίες κυκλοφορούν διπλό βινύλιο με ύμνους απ’όλη τους την πορεία όπως και ανέκδοτα κομμάτια, σφραγίζοντας την συνολική τους μαύρη ιστορία σε μία κυκλοφορία, υπό τον επικό τίτλο “The Aeon Of The Angelslaying Darkness”.

Και έρχεται το 2015 για να κυκλοφορήσουν τον τρίτο τους πλήρη δίσκο “The Apocalyptic Triumphator”, έναν δίσκο υπόδειγμα και συνέχεια της εωσφορικής αβύσσου των Archgoat, χωρίς περιττούς πειραματισμούς ή αλλαγές και έναν από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια στον ακραίο ήχο.

To 2016 τους βρίσκει σε 14 πόλεις της Αμερικής με το “The Grand Luciferian March” tour και εν συνεχεία να δίνουν μια από τις καλύτερες ακραίες εμφανίσεις στο φετινό Hellfest Open Air, για να καταλήξουν τελικά στις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα μαζί με τους ιστορικούς Dodsferd και Impure Worship κλείνοντας το 2016 με την Μαύρη Τελετή που του αναλογεί.

***

DODSFERD

Με πραγματικά αναρίθμητες κυκλοφορίες, ανάμεσα στις οποίες 9 πλήρεις δίσκοι από το 2001 μέχρι τώρα, οι Dodsferd είναι το συνεχές σκοτεινό μόρφωμα του Wrath, διαρκώς εξελισσόμενο αλλά και ακλόνητο από το πέρασμα του χρόνου.

Από το ιστορικό “Fucking Your Creation” στο περσινό μοναδικό “Wastes of Life”, ο ήχος μεταφέρεται από καθαρό black metal, την απόγνωση και μισανθρωπία των πρώτων Burzum και στην punk στροφή των Darkthrone. Ξεπερνώντας όλες τις αναφορές, οι Dodsferd καταλήγουν να εκφράζουν ένα καθαρά μοναδικό και ξεχωριστό δημιούργημα στον παγκόσμιο χάρτη του ακραίου ήχου.

Μετά από 6 χρόνια συναυλιακής απουσίας από την Αθήνα, οι Dodsferd επιστρέφουν για να δώσουν το πρώτο τους live με πλήρες set και με το ιδανικότερο line-up. Τον Chaos (Serpent Noir, Nox Formulae, Conspiracy of Denial) στα drums, τον Nadir (Nadiwrath, Stellar Darkness) στις κιθάρες, τον Wrath (Nadiwrath, Grab, Kampf) σε φωνητικά και κιθάρες και Neptunus (Abyssgale, Terror Detonator) στο μπάσο.

***

IMPURE WORSHIP

“Sadomatic sex with goats
Candles and black robes
Evil chants of Satans might
Carnal lust in the unpure night”

Οι Impure Worship (ex-Helvete) είναι ξεκάθαρα η καταλληλότερη ολοκλήρωση του παρόντος lineup. Με το “Anno Mundi” του 2008 και δύο demos, ένα EP κι ένα split στο οπλοστάσιό τους, οι Black Priest of Impurity (ex-Helvete) στα drums και Fallen Angel of Fornication (Embrace of Thorns, ex-Helvete) είναι τα πιστά διεφθαρμένα πνευματικά παιδιά των Archgoat και οι πλέον ιδανικοί τελετουργοί υπεύθυνοι για τα εναρκτήρια τυπικά αυτής της επαίσχυντης Μαύρης Τελετής.

PRAISE THE GOAT! FOR THE APOCALYPTIC TRIUMPHATOR!

***

LINKS:
• 3 Shades of Black: www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack
• Archgoat: www.facebook.com/archgoat.official/
• Dodsferd: dodsferd.bandcamp.com/ | www.facebook.com/OfficialDodsferd/
• Impure Worship: www.impureworship.bandcamp.com/
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

***

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• 3 Shades of Black: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Ευστάθιος Ταμβίσκος)
• 3P Lab: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – 694 81 82 236 (Δημήτρης Κότσης)