BRUTALLY DECEASED: “Satanic Corpse”

“Σουηδία – Τσεχία συμμαχία” φαίνεται να βροντοφωνάζουν οι Brutally Deceased.

H πεντάδα από την Πράγα προσκυνάει τα είδωλά της από το Βορρά, παίρνει το όνομα της από τραγούδι των Grave κι εξαπολύει λαίλαπα ατόφιου, γνήσιου σουηδικού death metal.

Σε αυτό το τρίτο album τους οι Brutally Deceased είναι ακόμα πιο ώριμοι μουσικά και αυτό αντικατοπτρίζεται στις εννέα συνθέσεις του “Satanic Corpse”. Οι κιθάρες ξερνάνε ριφάρες που κολλάνε στο μυαλό και υποθάλπουν παγωμένες μελωδίες. Ακούστε το τίγκα Dissection “Where No Gods Dare”, το “Ruthless Cleansing” που προσκυνάει Grave ή τα Mainen-ικά solo του “At One With The Dead”.

Τα φωνητικά είναι βαθιά brutal, χωρίς περιττά τεχνάσματα και εναλλαγές.  Κατευθείαν στα μούτρα του ακροατή, ακριβώς όπως και το rhythm section που είναι εκεί μόνο για να εξαπολύει βάρβαρες επιθέσεις στους ανυποψίαστους. Και όμως παρότι λέω και ξαναλέω ότι οι Brutally Deceased πατούν ξεκάθαρα και χωρίς ίχνος μετάνοιας πάνω στο Σουηδικό death metal των 90s, ο ήχος τους ταυτόχρονα είναι φρέσκος και τους βοηθάει ώστε να μην μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα ακόμα συγκρότημα νοσταλγών του παρελθόντος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο artwork του album που ξεφεύγει λίγο από τα κλασσικά πρότυπα αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύει με επιτυχία το τι πρόκειται να ακούσεις.

Το “Satanic Corpse” κυκλοφορεί μέσω της Doomentia και ήδη έχει μπει στη λίστα μου με τα must buy της χρονιάς. Λίγο παραπάνω από τριάντα λεπτά αυθεντικού, ανόθευτου death metal, παιγμένο από οπαδούς για οπαδούς. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

822