DESPITE EVERYTHING: “Trails” EP

Στις 15 Απριλίου στο An Club, αρκετοί από εμάς απολαύσαμε ένα ηλεκτρισμένο live των punk rockers Despite Everything, όπου ακούστηκαν και κομμάτια από το επερχόμενο νέο τους ΕΡ, με τίτλο “Trails” (διαβάστε το live report).

Από την προηγούμενη δισκογραφική τους απόπειρα “Dawn Chorus” (review), οι Despite Everything έχουν ωριμάσει και φαίνεται πως σε σύντομη μουσική διάρκεια αφήνουν να φανούν όλα τα συναισθήματα που θα ήθελαν να αντικατοπτρίζονται στα τραγούδια τους.

Με νέο πρόσωπο στην κιθάρα, τον Ορέστη (drummer των punk rock ηρώων Vodka Juniors), αποδεικνύουν πως είναι πλέον ο Έλλην εκπρόσωπος του ιδιώματος, αφού με συχνές περιοδείες έχουν φτάσει τόσο μακριά όσο ο Καναδάς.

Το στιλ τους παραμένει όπως το θυμόσουν, μελωδικό punk rock με πολλά emo στοιχεία, αλλά κρατάει σφιχτά τη σκληρότητα του, σε αντιδιαστολή με τους περισσότερους συναδέλφους τους παγκοσμίως που θέλουν να τραγουδούν σε τόνους κοριτσιών στην πρώτη τους περίοδο.

Οι Despite Everything ενώ μοιράζονται το ρομαντισμό μαζί μας, δεν απορρίπτουν την αντρίλα και τη μυρωδιά μουσικής τεστοστερόνης.

Την ηχογράφηση ανέλαβαν οι Άλεξ Κετεντζιάν και Κώστας Ραγιαδάκος στα Unreal Studios και όπως ακούγεται και στο αποτέλεσμα έκαναν πολύ καλή δουλειά. Η μίξη στη συνέχεια έγινε από τον Andrew Berlin που έχει δουλέψει με ονόματα σαν τους Descendents και Alkaline Trio και το mastering του Jason Livermore (Good Riddance, Strng Out, Lag Wagon). Η παραγωγή του “Trails” ακουμπάει στην pop punk νοοτροπία των ΗΠΑ, αλλά χωρίς να αφήνει από τις αγκάλες της τις πιο σκληρές ρίζες της και να με κάνει να σιχτιρίζω την ύπαρξη και δημοτικότητα των Blink182 (ε ναι λοιπόν, δεν μου αρέσουν).

Το “Tangled Lines”, που έχει ήδη κυκλοφορήσει εδώ και μήνες στο YouTube είναι ό,τι καλύτερο για να σε βάλει στο κλίμα και να θέλεις να πιάσεις μικρόφωνο να τους ακολουθήσεις, ενώ το “Dead Weight” που ακολουθεί θα γίνει σίγουρα σημείο αναφοράς του συγκροτήματος. Τα θαμμένα στην παραγωγή gang vocals φτιάχνουν πολύ την ατμόσφαιρα του “My Day”, το “Watered Down” είναι το πιο pop από όλα τα κομμάτια, αλλά στο όριο που γενικά επιτρέπουν οι μαχητικές τους κιθάρες και οι γεμάτες γρέζι φωνές και το τελευταίο “High and Dry” είναι ένα ακόμη όμορφο μελωδικό Mid tempo κομμάτι που κλείνει το EP. Αν σου αρέσουν λοιπόν, γκρουπάκια τύπου Hot Water Music και Rise Against, πέτυχες λαχείο.

Τα τραγούδια όλα είναι κοντά στα τρία λεπτά, με σύνολο κάτι λιγότερο από δεκαπέντε, αλλά είναι αρκετά για να θέλεις να συνεχίσεις να ακούς Punk rock την υπόλοιπη σου μέρα. Στις 18 Νοεμβρίου θα είναι στη διάθεση σας και σε βινύλιο και σε συμπαγή δίσκο!!!

Και δεν ξέχασα το “Joke’s on us”… απλά προτιμώ να το ακούσετε μόνοι σας!

About Δημήτρης Μαρσέλος 1763 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.