Destroyer 666, Slaughtered Priest, Skull Koraptor (07/10/2016) Kύτταρο Live

Παρασκευή βράδυ και οι Destroyer 666 επισκέπτονται τα αθηναϊκά εδάφη για μία βραδιά πλήρους καταστροφής.

Γνωστοί σε όλο το φάσμα των φίλων του σκληρού ήχου σε μία πορεία που πλέον ξεπερνά την εικοσαετία και με το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο “Wildfire” να έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα, δημιούργησαν ήδη συνθήκες πολύ ευνοϊκές για το εν λόγω live, μαζί με το πολύ (μα πολύ) decent αντίτιμο.

Την βραδιά άνοιξαν οι Skull Koraptor, νεολαίοι εξ Αθηνών οι οποίοι ακολουθούν το κύμα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με τη thrash να πρωτοστατεί και να δίνει αξιόλογα σχήματα. Στη μουσική τους δε θα σταθεί δύσκολο για κανένα να αναγνωρίσει τις old school καταβολές τους σε pioneers του ήχου. Προς στιγμήν έχουν στη διάθεσή τους ένα ΕΡ, το “Dead Ahead”, ενώ δουλεύουν παράλληλα σε νέο υλικό. Μπορεί το Κύτταρο να μην είχε γεμίσει ακόμη αλλά υπήρχε κοινό ικανοποιητικό από νωρίς κι η δυναμική τους εμφάνιση κέρδισε χειροκροτήματα.

Eπόμενοι στο stage οι Slaughtered Priest, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι σε όποιον ασχολείται με την εγχώρια underground σκληρή σκηνή. Το κεντρικό δίδυμο Ungod και Ghoul έχει νέο υλικό στη διάθεσή του, με τον “Iron Chains And Metal Blades” ως προσθήκη στη thrash/speed φαρέτρα τους, παρουσίασαν νέο και παλαιότερο υλικό τους σε ένα σαραντάλεπτο set.

Για το τέλος, η εμφάνιση των Destroyer 666, που βρίσκονται στη διαδικασία προώθησης του “Wildfire”, ήρθε για να δώσει το σύνθημα της εκκίνησης των mosh-pits. Η εκρηκτική εμφάνιση του σχήματος από σκηνής δεν άφησε περιθώρια στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους παρακολουθήσει να μην αρχίσει ευθύς εξ αρχής το headbanging.

Με έμφαση λοιπόν στον νέο δίσκο αλλά και χωρίς να παραλείπουν fan favorite κομμάτια από προηγούμενες κυκλοφορίες, όπως το “I Am The Wargod (Ode To The Battle Slain)” που ακούστηκε δυνατά σχεδόν από σύσσωμο το Κύτταρο, φρόντισαν να μην αφήσουν περιθώρια για παράπονα. Επιπλέον προσέθεσαν και covers στο set κι ακούσαμε τα “Iron Fist” του θείου Lemmy και “Black Magic” των Slayer.

Σε ένα set πλέον της μίας ώρας και με όλες τις συνθήκες, τόσο ήχου όσο και ενέργειας επί σκηνής, οι Destroyer έδωσαν μία δυναμική παρουσία, κάνοντας τα κεφάλια να κουνηθούν στους ρυθμούς τους. Aπό πλευράς διοργάνωσης τα πράγματα κύλησαν επίσης πολύ καλά, με αμελητέα καθυστέρηση και μία εν γένει πολύ καλή εικόνα στο σύνολο.

Photos: Αποστόλης Καλλιακμάνης

417

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.