KING DUDE: “Sex”

Πλέον έχουμε γίνει φίλοι με τον T.J. Cowhill,  aka King Dude, τόσες επισκέψεις που έχει κάνει στη χώρα μας.

Ο τροβαδούρος της κατάθλιψης,  ο γότθος των αγελαδάρηδων επιστρέφει ένα και μισό χρόνο μετά και πάλι με νέο υλικό.

Λακωνικά βαπτισμένο “Sex”, το νέο του album περιέχει κομμάτια που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη full μπάντας από το προηγούμενο.

Ξεκινάει με άρωμα Fields of the Nephilim στο υπέροχο “Holy Christos”, το καθιερωμένο του gothic στιλ συνεχίζει να υπάρχει και στο “Who told you how to love”, ενώ στο “I am gonna die at 69” ο Dude είναι στα καλύτερα του, υμνώντας (υποθέτω) σημαντικούς καλλιτέχνες που έφυγαν στην ηλικία αυτή.

Το “Our love will carry on” είναι από τα κλασικά του neofolk κομμάτια, στο σύντομο “Sex Dungeon USA” αγριεύει, ενώ παράλληλα θυμίζει τους Gun Club και το album συνεχίζει σε αυτά τα πρότυπα χωρίς να σε αιφνιδιάζει περαιτέρω.

Η παραγωγή προσεγμένη, τόσο ώστε το σκοτάδι να ακούγεται γυαλιστερό,  τα τραγούδια σού λυγίζουν την ψυχή, αν είσαι λίγο δραματικός, και αν είσαι φίλος, μην περιμένεις, κάντο δικό σου.

Η μπαλάντα τύπου Nick Cave που φέρνει το τέλος είναι ο ιδανικότερος τρόπος να σε κάνει τα τελειώσεις το μπουκαλάκι.

Εις υγείαν!

612

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.