KORPIKLAANI: “Ukon Wacka”

Vodka, Vodka, Vodka!! Ουπς.. αυτό είναι από άλλο άλμπουμ! Πάντως εγώ τη μπάντα με το παράξενο όνομα (σημαίνει η φυλή/ομάδα των αγρίων) αν και υπάρχει από 1993, τους γνώρισα από τον ύμνο προς το αλκοολούχο κατά βάση Ρωσικό ποτό!

Και αν και δε μου αρέσει το ποτό γενικά και ιδιαίτερα η vodka, ακούγοντας εκείνο το κομμάτι, δυο πράγματα έπαθα. Χαμογελούσα και ταυτόχρονα ήθελα να καταναλώσω αλκοόλ ενώ θα τραγουδούσα δυνατά!! Και το θέμα με τους Korpiklaani, είναι πως αυτό ακριβώς θέλουν να μεταδώσουν στους ακροατές τους. Ευτυχισμένοι, να ακούν metal και πίνοντας χαλαρά αλκοόλ κάθε είδους, απλά να περνάνε καλά!! Εξάλλου το τελευταίο δίσκο που είχαν βγάλει, ονομαζόταν “Karkelo”, που σημαίνει… party!!!

To “Ukon Wacka”, είναι μια “καταιγίδα” folk/speed metal, με Φιλανδικούς στίχους και ακολουθεί τη παράδοση όλων των album της μπάντας, από το καιρό που ονομαζόντουσαν “Shaman”. Παρόλα αυτά όμως, γίνεται αρκετά κουραστικό κάνοντας κοιλιά μετά από αρκετή ώρα, ιδιαίτερα ακούγοντας Φιλανδικά και ας μη παρεξηγηθώ, μα φαντάζομαι πως θα ήταν το ίδιο επίπονο για κάποιον Φιλανδό, να ακούει μια Ελληνική μπάντα να τραγουδάει στη δική μας γλώσσα για πολύ ώρα!

Το cd αποτελείται από δέκα συνθέσεις, με κερασάκι στη τούρτα, τη διασκευή στο Iron Fist” των Motorhead! Δε μπορούσε να μείνει βέβαια εκτός και τραγούδι χωρίς ονομασία και κατ’ επέκταση φόρος τιμής σε κάποιο ποτό, οπότε σειρά πήρε η Tequila”! Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι αν και όποτε ακούσω το όνομα της μπάντας ή έστω το προφέρω ο ίδιος, με πιάνει μια χαρά και εντυπώνονται στη ψυχολογία μου καλά συναισθήματα! Είναι η μπάντα που σε προκαλεί να ευχηθείς, καλό hangover!! Άρα τελικά νομίζω πως οι Φιλανδοί αξίζουν την προσοχή μου/μας, όμως δεν ξέρω αν μπορέσουν να καταφέρουν, να πάρουν τη θέση συγκροτημάτων του είδους, όπως οι “Skyclad” ή οι “Blind Guardian”.. Ο χρόνος θα δείξει.

405