IMPALED NAZARENE (5/02/11) AN CLUB

Σίγουρα θα ξεκίναγα με την πα­ρά­λο­γη κα­θυ­στέ­ρη­ση στο άνοιγμα των πορ­τών. Το live ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να ξε­κι­νή­σει στις 19:30 ενώ οι πόρτες άνοιξαν σχεδόν τρία τέ­ταρ­τα αργότερα α­φή­νο­ντάς μας να βλέπουμε το ματς της ΑΕΚ και του Άρη στο μαγαζί από δίπλα. OK, ακύρωσαν οι Ritual of Odds, μια ενημέρωση με τον οποιονδήποτε τρόπο όμως θα ήταν παραπάνω από επιθυμητή.

Στις 20:36 βγήκαν οι Profane Prayer. Δεν νομίζω να θυμάται κανείς black metal live με τουλάχιστον δύο supporting acts που να έχουν και τα δύο τέλειο ήχο. Όμως ήταν κρίμα για τους Profane Prayer να μην έχουν καλό ήχο κιθάρας τη στιγμή που είχαν πολλά και όμορφα riffs τα οποία τελικά επισκιάστηκαν από τα drums και τα φωνητικά. Αποχώρησαν από τη σκηνή στις 21:08.

Λιγότερα από δέκα λεπτά έκαναν οι Aherusia να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό τους πάνω στη σκηνή και να αρχίσουν το live τους. Το κοινό ακόμα δεν είχε ενθουσιαστεί και το performance των Aherusia δεν βοήθησε καθόλου στο να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και βέβαια ήταν αναμενόμενο, μιας και η μπάντα φλέρταρε ταυτόχρονα με το folk και το Viking metal. Βρείτε μου σας παρακαλώ τη σύνδεση αυτού του είδους με αυτό των Impaled Nazarene. Οι Aherusia λοιπόν έπαιξαν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο και κάποια από τον δεύτερο που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Και με την ολοκλήρωση των όχι και τόσο ιδανικών supporting acts απ’ ότι φάνηκε, η σκηνή άδειασε στις 22:03 για να ετοιμαστεί για το τελευταίο και καλύτερο σημείο της βραδιάς.

ImpaledNazarene_live01

Προσωπικά δεν περίμενα ένα setlist πάνω των 80 λεπτών. Τι έγινε; Οι Impaled Nazarene βρέθηκαν στη σκηνή για 100 γεμάτα λεπτά με το καλύτερο πιθανό setlist. Το κοινό ζητωκραύγαζε “Mika Mika”  τη στιγμή που αυτός και η παρέα του ήταν κάτι παραπάνω από ορεξάτοι και μάλιστα φάνηκαν και πιο δεμένοι από ποτέ. Επιτέλους το venue κατακλύστηκε από τον ήχο που έπρεπε να ακούγεται ευφραίνοντας τα αυτιά μας δίνοντας μας ενέργεια για αυτό το δυνατό live και να μας κάνει, ακόμα και μετά από τόση ώρα, να θέλουμε κι άλλο. Άξιος πάντως ο Mika όταν ευχαρίστησε το Ελληνικό κοινό μέσα από την καρδιά του τη στιγμή που ίσως να πραγματοποιούσε τη συναυλία με την μικρότερη προσέλευση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επίσης ένα plus στα highlights των Mika και Mikael με τον έναν να ζητάει ανά δύο ή τρία τραγούδια σεξουαλική ικανοποίηση από Ελληνίδα και τον άλλο να αρνείται να συνεχίσει αν δεν του δώσουν μπύρα επειγόντως  τη στιγμή που στην άλλη μεριά της σκηνής ο Tomi βρήκε την ευκαιρία να εξασκήσει την Jazz ανατροφή του.

Οπότε ναι, μείναμε ικανοποιημένοι από αυτό το live, πέραν βέβαια των supporting acts που φάνηκαν περισσότερο σαν διαφημιστικά. Αλλά ποιός είμαι εγώ να πω ποιες μπάντες θα έπρεπε να ανοίξουν τη συναυλία;  Άκουσα πάντως διάφορες να βγαίνουν από τα στόματα των έκπληκτων…

ImpaledNazarene_live03

Impaled Nazarene Setlist:
Intro
Condemned To Hell
the Crucified
Let’s Fucking Die
Penis ET Circles
Ghettoblaster Quasb
Tentacles of the Octagon
Motorpenis
intro/I Al Purg/My Bless/Satan
intro/Goat Perversion/Sadogoat
Enlightenment Process
Kuolema Kaikille/Zero Tolerance
intro/Kut
Hardboiled And Still Hellbound
intro/For Those Who Have Fallen
intro/I Am The Killer Of Trolls
Lost Art Of The Goat Sacrificing
Kali Yaga
Original Pig Rig
intro/Karmageddon Warriors
Blood Is Thicker Than Water
Under Attack
Satan’s Generation
The Horny And The Horned
intro
Vitutuksen Multihuipennus
Armageddon Death Squad
Sadhu Satana
Total War – Winter War

Παναγιώτης Πετρόπουλος

800