WANG WEN: “Sweet Home, Go!”

Oι Wang Wen σχηματίστηκαν το 1999 στην πόλη Dalian της Κίνας.

Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει οχτώ album κι ένα split με τους Σουηδούς pg.lost. Το “Sweet Home, Go!” γράφτηκε σε διάστημα τριών ετών κι αποτελεί την ένατη ολοκληρωμένη τους δουλειά, ενώ για πρώτη φορά συνεργάστηκαν με τους ευρωπαίους παραγωγούς Wouter και Lode Vlaminck.

Οι Wang Wen δεν επαναπαύονται στο παρελθόν. Στόχος είναι να προχωρήσουν τη μουσική τους ένα βήμα παραπέρα εξελίσσοντας το προσωπικό τους ύφος, το οποίο καταφέρνουν τόσο με την δική τους επιμονή κι αφοσίωση σε αυτό που κάνουν, όσο και με την αρωγή των παραγωγών τους.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, “Eight Horses”, οι τόνοι είναι εμφανώς πιο χαλαροί και τα φωνητικά απουσιάζουν. Το “Sweet Home,Go!” είναι  ένα  ορχηστρικό post-rock album,το οποίο ξεδιπλώνεται αργά και σε γενικές γραμμές θυμίζει περισσότερο soundtrack. Η επικρατούσα ατμόσφαιρα είναι μελαγχολική με κάποια κινηματογραφικά περάσματα.Για του λόγου το αληθές ακούστε το “Heart of Ocean” όπου η τρομπέτα συναντά το τσέλο και το αποτέλεσμα θυμίζει βροχερά απογεύματα του φθινοπώρου.

Θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα του δίσκου τις μακροσκελείς συνθέσεις. Με εξαιρεση το δίλεπτο “Reset”, στο οποίο το σχήμα τραγουδά a capella, όλα τα υπόλοιπα tracks του δίσκου ξεπερνούν σε διάρκεια τα οχτώ λεπτά καθιστώντας την ακρόαση δυσπρόσιτη και είναι πραγματικά κρίμα να χάνουν από αυτό γιατί οι αρχικές  ιδέες είναι πραγματικά καλές, αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνονται κι εν τέλει χάνονται.

Δώστε του χρόνο και σίγουρα παραπάνω από μια ακρόαση για να μπορέσετε να ανακαλύψετε όλο το εύρος που, τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά, μπορεί να προσφέρει το “Sweet Home, Go!”.

495