IMPERIUM DEKADENZ: “Dis Manibus”

Οι Γερμανοί Imperium Dekadenz, αν και υπάρχουν πάνω από 10 χρόνια, πρώτη φορά πέφτουν στην αντίληψη μου κι απ’ ότι διαπιστώνω έχουν κερδίσει (επάξια) μια κάποια αναγνώριση στα black metal σαλόνια.

Το “Dis Manibus” είναι το πέμπτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους και πέφτει στην κατηγορία του μελωδικού μαυρομέταλλου που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν της σύγχρονης black σκηνής, παρέα με τους Der Weg Einer Freiheit, Vattnet Viskar, Wildernessking κλπ, αν και εδώ δεν έχουμε τόσο post και shoegaze καταστάσεις αλλά πιο straight μελωδικό metal που θυμίζει αρκετά Nachtmystium αλλά και το τελευταίο άλμπουμ των κυκλοθυμικών Glorior Belli.

Οι Imperium Dekadenz χωρίς να παίζουν κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει παίζουν αρκετά καλά για να ξεχωρίσουν κυρίως χάρη στην πολύ καλή αίσθηση της μελωδίας που έχουν και η εμπειρία τους στο είδος είναι εμφανής στις σχετικά ευκολοάκουστες αλλά για κανένα λόγο βαρετές συνθέσεις τους. Από κει και πέρα τα πολλά λόγια είναι φτώχια, αν σας αρέσει το συγκεκριμένο υπο-είδος τότε το άλμπουμ αυτό είναι σιγουράκι, αν πάλι θέλετε κάτι πιο ακραίο και λιγότερο πιασάρικο καλύτερα κοιτάξτε αλλού.

452

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.