SHORES OF NULL

Το Doom σκεπάζει την ελληνική επικράτεια το μήνα Σεπτέμβριο και στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, το Doom over Greece λαμβάνει χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (δελτίο τύπου) και εσείς πρέπει να υποδεχθείτε έξι υπέροχες μπάντες. Μια από αυτές είναι οι Ιταλοί Shores Of Null που έρχονται με το προ δύο ετών ντεμπούτο τους “Quiescence” για να δώσουν νόημα στη θλίψη. Ο Δημήτρης Μαρσέλος επικοινώνησε με τους Davide Straccione (φωνητικά) και Raffaele Colace (κιθάρα)…

-Καλησπέρα από την Ελλάδα! Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να αυτοπαρουσιαστείτε στους αναγνώστες μας.
Davide: Καλησπέρα, Δημήτρη και καλησπέρα και στους αναγνώστες του Rockway.gr. Είμαστε οι Shores of Null και είμαστε μια metal μπάντα από τη Ρώμη, με μια τάση προς τη μελαγχολία και τη σκοτεινιά.

-Πως βγήκε το όνομα του συγκροτήματος; Τι ξέβρασε η θάλασσα στις οχθές;
D: Είναι ένα προκλητικό όνομα, ανεξαρτήτως του νοήματος του. Θα υπάρχουν πάντα διαφορετικές ερμηνείες για αυτό. Null είναι η απουσία, το σημείο μηδέν και η θάλασσα ή ο ποταμός δεν ξεβράζει παρά συντρίμμια και ναυάγια.



-Το ντεμπούτο σας “Quiescence” κυκλοφόρησε πριν από 2 έτη. Πως ήταν πριν από αυτό τα πράγματα;
Raffaele: Γεια σου, Δημήτρη και από μένα! 2 χρόνια κιόλας; Ο χρόνος φεύγει. Σίγουρα περισσότερος χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Gabbo (Giaccari-κιθάρα) και ο Davide δημιούργησαν το συγκρότημα. Όσο φαντασιωνόντουσαν μια μελλοντική συνεργασία, ενόσω περιόδευαν με τις προηγούμενες μπάντες τους, εγώ ήμουν σπίτι γράφοντας τα πρώτα κομμάτια που έπειτα καταλήξαμε να δουλεύουμε.

-Μήπως ετοιμάζεται ένα δεύτερο album; Ή μόνο περιοδεία για τώρα;
R: Για να σου πω την αλήθεια, το δεύτερο album έχει ήδη ηχογραφηθεί. Περιμένουμε απλά για τα τεχνικά κομμάτια ώστε να κυκλοφορήσει, ενώ συγκεντρωνόμαστε στην περιοδεία. Ελπίζω να έχουμε σύντομα περισσότερα νέα.

-Είδα στη σελίδα σας στο FB μια δημοσίευση όπου ζητούσατε βοήθεια για να κλειστεί ένα live στις 19 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρώμης και Πράγας. Τα καταφέρατε;
D: Δυστυχώς όχι! Τα κοινωνικά δίκτυα είναι φοβερά κάποιες φορές, όμως είναι δύσκολο να κλείσεις κάτι Δευτέρα και μάλλον, η δημοσίευση δεν έφτασε στα κατάλληλα μάτια. Οπότε, θα οδηγήσουμε απευθείας από Πράγα στη Ρώμη. Πίστεψε με, έχουμε κάνει και χειρότερα!



-Στο ίδιο post γράψατε πως ευχαρίστως κάνετε και ακουστικό show, ακόμη και σε κάποιο σαλόνι. Σε ποιανού το σαλόνι θα προτιμούσες να το κάνεις;
D: Σε κάποιου οπαδού μας το σαλόνι, με κεριά, παγωμένες μπίρες και τζάκι, αν και ο Σεπτέμβριος θα είναι ακόμη ζεστός για αυτό. Αλλά ποιος ξέρει, ίσως στην καλύβα κάποιου στο βουνό θα ήταν μια χαρά! Έχουμε κάνει ορισμένα ακουστικά στο παρελθόν και είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Νιώθεις κατά κάποιο τρόπο πιο ευάλωτος.

-Το κομμάτι “The Heap of meaning” ακούγεται υπέροχο ακουστικά. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ηλεκτρικού και ακουστικού; Πρέπει να το ενορχηστρώσεις εκ νέου;
R: Φυσικά, η βασική δομή είναι παρόμοια του ηλεκτρικού, αλλά προσπαθήσαμε να στήσουμε κάθε κομμάτι από την αρχή για να αποφύγουμε την συνηθισμένη εξέλιξη των συγχορδιών. Εννοείται πως και τα φωνητικά έλαβαν τις αναγκαίες αλλαγές. Δύσκολη, αλλά ευχάριστη δουλειά.

-Περιοδεύετε στην Ευρώπη παρέα με Novembre και Isole με δύο στάσεις στην Ελλάδα για το Doom Over Greece Festival. Ποιους στίχους σας θα χρησιμοποιούσατε για να προσκαλέσετε κόσμο τα live σας;
D: Έχεις δίκιο και ανυπομονούμε να παίξουμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Έχω την αίσθηση πως θα είναι τέλεια! Ωραία ερώτηση πάντως. Θα χρησιμοποιούσα την τελευταία στροφή του ρεφρέν του “The Heap Of Meaning”, που ανέφερες προηγουμένως : “Come see the heap of meaning, see all the blood we spilt”.



-Ποιο θα ήταν το ιδανικό μέρος για να ηχογραφήσουν οι Shores of Null ζωντανά;
R: Το Wacken open air ίσως;;;;
D: Θα έλεγα κάπου σε ένα δάσος, δίπλα σε ένα βουνίσιο ρυάκι. Πολύ ρομαντικό;

-Για επίλογο κάντε τρεις ευχές που θα θέλατε να πραγματοποιηθούν;
D: Να κυκλοφορήσει το νέο album το συντομότερο, να παίξουμε στο Roadburn, στο Hellfest ή στο Brutal Assault και μια παγκόσμια περιοδεία με τους Enslaved.
R: Αν μπορούσα να ονειρευτώ, θα ήθελα να ανοίξω για τους Iron Maiden. Πολύ μπανάλ;

-Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη!
D: Ευχαριστούμε, φίλε μου. Τα λέμε στην Ελλάδα!
R: Ευχαριστούμε πολύ!

167

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.