YOB

H αμοιβαία αγάπη μεταξύ των Αμερικανών Yob και του ελληνικού κοινού ήταν θέμα λίγων ωρών σε μια ιδρωμένη βραδιά στο Κύτταρο το 2014 (live report). Εκείνοι εξαργυρώνουν τώρα τη ζεστή αποδοχή των Ελλήνων doomsters και μας επισκέπτονται για δεύτερη φορά, με σκοπό να καθίσουν στο θρόνο του Smoke the Fuzz fest. Ο Δημήτρης Μαρσέλος δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και πάλι με τον ηγέτη τους, Mike Scheidt.

-Καλησπέρα, Mike και καλώς ήρθες στο Rockway και πάλι! Δυο χρόνια πέρασαν από την προηγούμενή μας συνέντευξη και την πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα. Είστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφετε;
Σε ευχαριστώ! Ναι, είναι υπέροχο που επιστρέφουμε στην Ελλάδα. Η συναυλία εκεί ήταν ένα από τα highlights της περιοδείας μας το 2014. Μιλάμε συχνά για εκείνη τη βραδιά!

-Πολλοί από τους παρευρισκόμενους μιλάνε συχνά επίσης για εκείνη τη συναυλία. Πως ένιωθες στην σκηνή; Αναρωτιέμαι ακόμη γιατί είχες στηθεί διαγωνίως, σε αντίθεση με το σύνηθες en face;
Νομίζω πως ήμασταν όλοι εντυπωσιασμένοι από την υποστήριξη και το πάθος που λαμβάναμε από το κοινό στο Κύτταρο. Μη έχοντας παίξει ξανά στην Ελλάδα, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Πήγε απείρως καλύτερα από όσο ευχόμασταν! Ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο για εμάς. Όσο για το πώς στήνω, το κάνω διαγωνίως για να έχω ταυτόχρονα επαφή και με τους συμπαίκτες μου και με τους θεατές. Παίρνω μπόλικη ενέργεια από τον Aaron και τον Travis όταν παίζουμε ζωντανά.

-Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Black Cobra, με τους οποίους συμμετέχετε στο πρώτο Smoke the Fuzz festival. Πως σου φαίνεται η σύνθεση του;
Κάποιοι από τους παλαιότερους μας φίλους παίζουν επίσης. Ονειρική σύνθεση!

-Το “Clearing the path to ascend” ξεκινάει με τη φράση “TIME TO WAKE UP” (Ώρα να ξυπνήσεις). Τι χρειάζεται για να αφυπνιστεί το ανθρώπινο πνεύμα; Είναι η μουσική όργανο διαφώτισης;
Η μουσική μού εκφράζει πράγματα που κάποιες φορές οι λέξεις δεν μπορούν. Όσον αφορά στο τι χρειάζεται για να αφυπνιστεί το ανθρώπινο πνεύμα, δεν έχω απάντηση για αυτό. Μπορώ μόνο για τον εαυτό μου να μιλήσω. Όσο περισσότερος χώρος υπάρχει, όση περισσότερη ειλικρίνεια και ευγένεια μπορώ να αναθρέψω για εμένα τον ίδιο και τους άλλους, τόσο περισσότερο χαλαρώνω και τόσο πιο πολύ παρών είμαι. Είναι λιγότερο πιθανό να παρασυρθώ από το ποτάμι της συνήθειας, της αδιάκοπης σκέψης που φράζει τη συνείδηση μου και δημιουργεί την ψευδαίσθηση της αποχώρησης. Μιλάμε ακόμα για γρήγορες ματιές του εαυτού μου, που αργά αργά γίνονται κάτι πιο σταθερό. Αυτός ο χώρος επιτρέπει σε όλα τα είδη διαίσθησης και έμπνευσης να περάσουν.

-Δουλεύετε μήπως για νέο album; Θα είναι ενδοσκοπικό σαν το προηγούμενο;
Όντως εργαζόμαστε πάνω σε νέα κομμάτια, αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να βγει στο φως. Η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα πρέπει να έχει τη μορφή του κατεπείγοντος για όσα έχουμε να πούμε, για τη μουσική που δεν μπορούμε πια να κρατήσουμε μέσα μας. Θέλουμε να είμαστε μια διασκεδαστική μπάντα. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς! H μουσική αυτή καθεαυτή είναι ένα γιατρικό για ό, τι μας πονάει και πρέπει πρώτα να λειτουργεί πάνω μας για να έχει σημαίνουσα ζωή μετά την ηχογράφηση, ώστε να το απελευθερώσουμε.



-Αν οι Yob ήταν ένα μυθικό πλάσμα, ποιο θα ήταν;
To αυστραλιανό σαρκοφάγο κοάλα.

-Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθύνεις λίγα λόγια στους ακροατές μας και τη μοναδική σας οικοδέσποινα.
Η Ελίνα είναι η καλύτερη. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε δυο μέρες μαζί της. Είναι χαρισματική, ευγενική και προφανέστατα δουλεύει πολύ σκληρά και είναι πολύ παθιασμένη για το Smoke The Fuzz Fest και τη μουσική που αγαπάει. Είναι τιμή μας να είμαστε φίλοι της και ανυπομονούμε να την ξανασυναντήσουμε σύντομα! Ανυπομονούμε να έρθουμε να παίξουμε για εσάς και να μοιραστούμε τη σκηνή με όλες αυτές τις εκπληκτικές μπάντες!

772

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.