29- Winning A War

Ζούμε σε μια εποχή που η γρήγορη και άμεση πληροφόρηση έχει λάβει τα σκήπτρα σε ότι αφορά την ενημέρωση. Συνάμα όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα διάφορα rock μουσικά portal να βλέπουν ανταγωνιστικά την όλη κατάσταση. Για μένα δεν υπάρχει πιο άνανδρο πράγμα από το να στηρίζεις ένα είδος που πρεσβεύει μια άλφα ιδεολογία, και ταυτόχρονα να πράττεις άλλα. Διότι σε πρώτη φάση όλοι έχουμε έναν κοινό παρανομαστή που μας φέρνει στη θέση που είμαστε και πορευόμαστε αναλόγως. Και αυτός δεν είναι άλλος από το, εκ των έσω, ενδιαφέρον για τη rock μουσική. Το πώς θα κατατροπώσει ο ένας τον άλλον δεν αρμόζει στο παραπάνω concept, αλλά στην Ελλάδα πάντα τα μεγάλα ψάρια θα θέλουν να αφανίσουν τα μικρά.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

PAIN OF SALVATION:
“Winning a war”

Υπάρχει, λόγου χάρη, μουσικό site που ανανεώνει την ύλη του τέσσερις με πέντε φορές το μήνα, τη στιγμή που άλλα, πιο πρόσφατα, αναρτούν τα τριπλάσια θέματα στο ίδιο χρονικό διάστημα (από την εξίσωση βγάζω το rockway για λόγους ευθιξίας). Και όμως, το πρώτο έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα από τα άλλα! Το ότι υπάρχει στο χώρο περισσότερα χρόνια από άλλα, δε μου λέει κάτι. Αν κάποιος θέλει να επαναπαυτεί στις δάφνες του και να κάνει απλώς τη χρήση του ονόματος που τον έκανε γνωστό, ας κάτσει σπίτι του και ας αφήσει τη νέα γενιά να μεγαλουργήσει. Γιατί, κακά τα ψέματα, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που γράφουν καλύτερα και από εμένα και από πολλούς άλλους.

rocka29

Επιπρόσθετα, υπάρχει η υπόνοια πως συγκεκριμένο portal έχει την αποκλειστικότητα σε ότι αφορά τη χορηγία επικοινωνίας με μεγάλη διοργανώτρια εταιρεία, και ότι σε περίπτωση που ειπωθεί κάτι για το ενδεχόμενο προσθήκης άλλου site, δημιουργούνται δυσφορίες. Δηλαδή, εάν ισχύει βέβαια όλο αυτό, η εν λόγω ιστοσελίδα κάνει έμμεσο κουμάντο στην αφίσα μιας συναυλίας… Άραγε αυτό συμβαίνει επειδή φοβάται τον εκάστοτε ανταγωνισμό; Ή μήπως καταλαβαίνει πως τώρα που δεν υπάρχει μονοπώλιο στο διαδίκτυο, μπορούν να φανούν οι αδυναμίες της;

Δε θεωρώ πως όλα τα “μικρότερα” μουσικά portal είναι απαραίτητα καλύτερα, αλλά σίγουρα είναι πιο τίμια και ειλικρινή στο κοινό τους. Στον αντίλογο άλλωστε, ο καθένας θα μπορούσε να πει πως είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κάποιος ένα site ή ένα blog και να λέει ότι θέλει, αλλά το δύσκολο είναι να κερδίσει το α

rocka29

ναγνωστικό κοινό και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το τελευταίο και για αυτό ακριβώς υπάρχει ο “χρόνος”, ο οποίος ανά τακτά διαστήματα, ξεσκαρτάρει τα δεκάδες portal, αφήνοντας, καλώς ή κακώς, απ’ έξω αυτούς που δεν έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με το αντικείμενο.

Είναι εύλογο κάποιος που δε γνωρίζει τη νοοτροπία του rockway, να νομίζει πως όλα τα παραπάνω αποτελούν έναείδος “διαφήμισης” ή ένα μάτσο “κακεντρέχειες”, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Έναυσμα για όλα τα παραπάνω ήταν μια πρόσφατη “βόλτα” μου στο διαδίκτυο και τίποτα παραπάνω! Χώρος υπάρχει για όλους (μικρούς και μεγάλους) και ο καθένας βρίσκει μόνος του το δρόμο του, όπου και εάν βγάλει αυτός. Η αφ’ υψηλού όμως θεώρηση των υπολοίπων και οι μονοπωλιακές διαθέσεις είναι αυτές που αντί να προωθούν τη μουσική, την υποβαθμίζουν και το μόνο σίγουρο σε όλα τα παραπάνω είναι το ότι στη rock, αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό.

Δημοσιεύθηκε στις 24/01/11

ΥΓ συναυλιακό όργιο καταφθάνει! Η αρχή έγινε με Cavanagh/ Anneke, Pain of Salvation και Rotting Christ, συνεχίστηκε χτες με τους Helloween/ Stratovarius και έχουμε ακόμα να προσμένουμε: OM, Impaled Nazarene, God Is An Astronaut, Darkest Hour/ The Ocean, Elysion, Accept, Manowar, Paradise Lost, Kyuss, Black Mountain, Saxon, Cradle of Filth, Children of Bodom, Electric Wizard, Pentagram, Rage/ Grave Digger, Atheist και Blind Guardian, ενώ εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες περί Maiden, Priest και Whitesnake, πρόκειται να αναστενάξουν πολλών τα πορτοφόλια!

rocka29

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.