BLOOD RED THRONE: “Union of Flesh and Machine”

Οι death metalles Blood Red Throne φτάνουν αισίως στην όγδοη ολοκληρωμένη δουλειά τους και παρότι δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στα μεγάλα σαλόνια του είδους, οι fan τους έχω κάθε λόγο να χαμογελούν με το ολοκαίνουργιο “Union of Flesh and Machine”.

Δίχως φανφάρες κι εμμονές, προκειμένου να μεταπηδήσουν σε άλλα ηχοτόπια, το κουιντέτο από τη Νορβηγία, παραδίδει για μια ακόμη φορά αγνό και straightforward death, κατάλληλο για πιουρίστες και λάτρεις της μη-μπασταρδεμένης έκφανσης της εν λόγω σκηνής.

Άκρως καταιγιστικό και μπομπάτο, με κάθε σύνθεση να σε αρπάζει από τη ραχοκοκαλιά και να σου παραδίδει μαθήματα πραγματικής old-school χροιάς, η οποία όμως δεν επαναπαύεται σε παραγωγές του “τότε”, κάτι που τιμά το ίδιο το σχήμα και συνάμα ανεβάζει τον πήχη του album.

Ενδιαφέρουσα η επιλογή της επανεκτέλεσης του παλαιότερου “Mary Whispers of Death” (2001), αλλά ακόμη περισσότερο, η απόφαση να διασκευαστεί το “Leather Rebel” των Judas Priest, το οποίο αποδίδεται σαρωτικά. 

Το “Union of Flesh and Machine” δε διαθέτει εκπλήξεις, αλλά σίγουρα διαθέτει τσαγανό και προσεγμένα κομμάτια που σε καρφώνουν στον τοίχο, μαεστρικά αποδοσμένα και με ταιριαστή παραγωγή, ενώ σαν σύνολο, υπερέχει του προκατόχου του, που βγήκε τρία χρόνια πριν.

Εν κατακλείδι, οι Blood Red Throne ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μέσω της δουλειάς τους κερδίζουν ολοένα και περισσότερο κόσμο, με την τελευταία δουλειά τους να προτείνεται στους απανταχού fan της death σκηνής.

505

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.