MISFITS: “Friday The 13th” ΕΡ

Αν υπάρχει ο όρος horror punk, οφείλεται εκ ολοκλήρου στους Misfits, οι οποίοι τραγουδούν για τέρατα, νεκροζώντανους και κατά συρροή δολοφόνους από το 1978.

Αφού γέννησαν και την αμφιλεγόμενη υπερφυσιογνωμία του Danzig, ανέδειξαν και το ταλέντο τους Michale Graves και μετά αφού είδε και απόειδε, με δικαστικά σήριαλ για τα δικαιώματα του brand, ο Jerry Only πήρε και επάνω του τα φωνητικά από το 2001 και μετά.

Εν έτει 2016, αποφάσισαν λοιπόν να γράψουν τέσσερα κομμάτια φόρο τιμής σε αγαπημένες ταινίες τρόμου και να κυκλοφορήσουν το “Friday The 13th” ΕΡ, που ξεκινάει με το ομώνυμο τραγούδι για την ομώνυμη ταινία και εγώ εύχομαι να είχε προσλάβει κάποιον άλλον για τραγουδιστή, μιας που η μουσική κάνει καλά τη δουλειά της και χαλάει λίγο στον τομέα αυτόν.
Στο “Nightmare on Elm Street” δουλεύει λίγο καλύτερα το λαρύγγι του και το κομμάτι είναι μια όμορφη ροκενρολιά, το “Laser Eye” που ακολουθεί με κάνει να νοσταλγώ τον Danzig στη σύνθεση  και το rock ‘n’ roll αφήνεται ελεύθερο πάλι στο “Mad Monster Party”.

Φίλοι των Misfits, βγείτε από τις κρυψώνες σας γιατί το αγαπημένο σας συγκρότημα επέστρεψε και έχει κέφια. Εσείς που δεν τους ξέρετε, μάθετέ τους με το “Friday the 13th” και πηγαίνετε σιγά-σιγά προς τα πίσω.

Παρά τα ψεγάδια του, αυτό το ΕΡ βγάζει το συναίσθημα που θα περίμενες. Είναι διασκεδαστικό, φέρει ξεκάθαρα τη μουσική σφραγίδα των Misfits και σε κάνει να κουνιέσαι! Πάντα αυτό έκαναν και το κάνουν ακόμη! Κυκλοφορεί και σε ελκυστικές εκδόσεις βινυλίου!

565

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.