FAITHSEDGE: “Restoration”

Κι αισίως οι prog hard rockers Faithsedge έφτασαν στο τρίτο τους full length, με αρκετές αλλαγές στο line-up.

Ο frontman Giancario Floridia κι ο κιθαρίστας Alex De Rosso παραμένουν, ενώ οι Timothy Gaines (Stryper), Matt Starr (Burning Rain, Ace Frehley) κι Alessandro Del Vecchio (Edge of Forever, Eleventh Hour, Silent Force, Voodoo Circle), έχουν αναλάβει το μπάσο, τα drums και τα keyboards αντίστοιχα.

Δεν ξέρω αν φταίνε τα νέα μέλη, αλλά το “Restoration” κινείται σε ακόμη πιο μελωδικά μονοπάτια, σε σχέση με τους προκατόχους του, αναδεικνύοντας την αγάπη του σχήματος για τα ‘80s. Λίγο sleaze, λίγο sing-along, πολλά πλήκτρα, catchy ρυθμοί και hard rock διάθεση, είναι τα συστατικά του “Restoration”, το οποίο βρίθει από στιγμές που τιμούν το melodic χώρο.

Επειδή όμως, όσο άρτιο κι αν είναι το δισκάκι, δεν είναι όλα φαντεζί τη ζωή, οφείλω να πω πως αυτό που λείπει (κι εδώ) από το συγκρότημα είναι η συνθετική απογείωση. Ενώ δηλαδή έχουμε ένα σύνολο όμορφων κομματιών, δε συναντάται εκείνη η ρημάδα η στιγμή που θα κάνει το σχήμα να ξεχωρίσει. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά με βάση τα δείγματα που οι ίδιοι βγάζουν στην επιφάνεια, δεν απέχουν και πολύ.

Στο δια ταύτα όμως, μια ακόμη πολύ καλή δουλειά από τους Faithsedge, οι οποίοι ανεβαίνουν αργά και σταθερά και δεν αποκλείεται σύντομα να κάνουν και το εμπορικό τους breakthrough.

514

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.