CORAM DEO: “Death Is Dead”

Οι Coram Deo δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία το 2003 με επίκεντρο το heavy/power metal. Δύο χρόνια αργότερα αλλαξοπίστησαν και έγιναν Black συγκρότημα που παίζει μελωδικό Death. Μπερδευτήκατε;

Το ίδιο και οι Coram Deo φαίνεται και το εκφράζουν τώρα με το mini-album “Death Is Dead”. Μελωδικό Death μόνο στα λόγια είναι, στην πράξη είναι ένα κακόγουστο Black album με χάλια ήχο. Το “Death Is Dead” ηχογράφησαν τρία άτομα. Κανείς όμως δεν πρέπει να παιδεύτηκε τόσο όσο η τραγουδίστρια Nazarova που καθ’ όλη την διάρκεια του δίσκου ζορίζει την φωνή της όσο δεν πάει με αποτέλεσμα τα χειρότερα grunts που έχω ακούσει. Φιλότιμες προσπάθειες κάνει πάντως ο κιθαρίστας Nazarov στριμώχνοντας κάνα δύο καλά sol-άκια τα οποία τελικά πάνε χαμένα. Τουλάχιστον ο τίτλος του δίσκου σίγουρα είναι ο καταλληλότερος. Δηλαδή καμία πρωτοτυπία και κανένα νόημα, όπως και όλα τα τραγούδια.

Κι όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλούτσικο το αποτέλεσμα του δίσκου αν σκεφτεί κανείς ότι από τετράδα έμειναν δύο και χωρίς label και μετά πήραν στα γρήγορα νέα τραγουδίστρια και το ηχογράφησαν σε λίγες μέρες. Καλούτσικο λοιπόν για ένα “όπως όπως” album..

359