ABNORMALITY: “Mechanisms of Omniscience”

Πέρασαν περίπου 4 χρόνια μέχρι να ξανακούσουμε νέα από τους Αμερικάνους Technical/Brutal Death Metallers Abnormality.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης καθυστέρησης είναι μιας σπάνιας αιματηρής ομορφιάς ωμού βίαιου brutal death δίσκου.

Το σχήμα επιστρέφει με το “Mechanisms of Omniscience”, ίσως την καλύτερη δουλειά τους μέχρι τώρα, ελπίζοντας στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερα πράγματα από αυτούς, μιας κι έχουν ολοένα και πιο ανοδική πορεία.

Ο δίσκος ξεκινάει με το κάργα επιθετικό “Swarm”, που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον για την συνέχεια, με τη Mallika Sundaramurthy να βρυχάται κολασμένα για αίμα. Αξιοζήλευτα φωνητικά, πιο όμορφος βόθρος δεν γίνεται. Ο ήχος γίνεται ακόμα πιο σκληρός στην συνέχεια με τα  blast στοιχεία στα drums να θυμίζουν Cryptopsy και με τα γρήγορα slam-riffs να σε κάνουν να νιώθεις ότι σε πατάει οδοστρωτήρας. Κάπως έτσι κυλάει γενικά το “Mechanisms of Omniscience”, δίνοντας πόνο κι αφήνοντας μόνιμα άρτιες (brutal) εντυπώσεις. Στα έξι λεπτά ασταμάτητης σφαγής του “Vigilant Ignorance”, συναντώνται και λογής groove στοιχεία, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο άλμπουμ. Το κλείσιμο του δίσκου είναι εξίσου ωραίο με το προαναφερθέν ξεκίνημα, με το “Consuming Infinity” να σε αποτελειώνει θρυμματίζοντας τα κόκαλά σου ένα-ένα.

Μιλάμε για ένα δίσκο που σίγουρα θα σκορπίσει χαμογέλα και χαρά στους fan της Brutal Death σκηνής με την σκληράδα του και τα hyper speed slam extreme στοιχεία των κομματιών να είναι σαν μια γλυκιά κτηνώδη μελωδία θανάτου στα αυτιά μας.

402