MIND TERRORIST: “A Moment In Eternity”

Οι Λαρισαίοι modern metallers Mind Terrorist, δυο χρόνια μετά το πολύ καλό “Fragments of Human Decay” και πολλά χρόνια από τότε που άφησα προσωπικά την πόλη τους (οκτώ ολόκληρα χρόνια έζησα εκεί που ίσως αναλυθούν σε βιβλίο στο μέλλον κι αν συμβεί αυτό θα γελάσει και το παρδαλό καθίκι), επανέρχονται με τη νέα τους δουλειά “A Moment In Eternity”, ένα ελπιδοφόρο όσο και αξιόλογο νέο βήμα.

Η μουσική των Mind Terrorist βασίζεται συνθετικά σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο συνδυασμό. Κυρίαρχη είναι μεν η μοντέρνα αισθητική πάνω στο metal, προσεγγιστική της νοοτροπίας συγκροτημάτων όπως οι Killswitch Engage ή οι Unearth (απλά ενδεικτικά παραδείγματα, δεν τίθεται θέμα αντιγραφής, ως ηχητικό attitude το αναφέρω) αλλά αυτή η στιλιστική κατεύθυνση είναι μπολιασμένη από στοιχεία που θα συναντήσεις κυρίως σε ’90s ευρωπαϊκές dark / death δουλειές, όπως σε κυκλοφορίες των Morgoth ή των Kreator της mid to late 90’s περιόδου τους. Μια άποψη που θέτει στο παιχνίδι ισοδύναμα τη δύναμη και την μελωδία.

Ογκώδη, παχύρρευστα όσο και πιασάρικα riffs από τους Θάνο και Ζάχο (πολύ καλοί κιθαρίστες με ιδιαίτερη αίσθηση της μελωδίας στα διάσπαρτα leads τους με τα οποία εμβαπτίζονται τα τραγούδια), άψογο ρυθμικό δίδυμο που κινείται από στακάτα βαρύτατα mid – tempo θέματα μέχρι melo death speed δυναμιτάκια και δυνατή, παθιασμένη ερμηνεία από τον Κώστα (που θέλει λίγη προπόνηση στην προφορά, μου θύμισε τον φίλτατο Ευθύμη Καραδήμα των The Slayerking / Nightfall) που εξυπηρετεί τις συνθέσεις.

Ο ήχος θα μπορούσε να βελτιωθεί, αν και είναι καλός γενικά, όχι πολύ καθαρός μεν αλλά αυτό ως γεγονός δρα υπέρ της μπάντας θα έλεγα δίνοντας μια επιπλέον πινελιά μεταλλικότητας, σε ένα album που έχει πολλές καλές στιγμές όπως το “A Living Infinite” με το εξαιρετικό ρυθμικό υπόβαθρο των Γρηγόρη (μπάσο) και Ορέστη (drums), το γαμάτο “Fight Τheir Lies”, το core-ίζον “The Harvest of Time”, το φωνακλάδικο “Parallel Εxistence”, τα groovy “My Bitter End”, “My Soul is Free” και “Hearts Alive” και το πεσσιμιστικής χροιάς επιλογικό “Omerta”.

Τελικώς το “A Moment In Eternity” είναι άλλος ένας πολύ αξιόλογος δίσκος από τους Mind Terrorist που συνεχίζει την εξαιρετική δισκογραφική χρονιά που διανύει ο εγχώριος ήχος σε όλο το φάσμα του metal. Υπάρχουν κάποιες μικροαδυναμίες που είναι τεχνικά ζητήματα και δεν έχουν να κάνουν με την πολύ καλή οπτική τους που έχουν πάνω στο αντικείμενο. Και κάτι μου λέει ότι οι συμπαθείς αυτοί Λαρισαίοι, θα επανέλθουν σύντομα με κάτι εκκωφαντικό. Ευελπιστώ τα μάλα.

About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 913 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.