Cancer Bats, Furor (04/06/2016) AN Club

Λόγω αδυναμίας του φίλου Μαρσέλου να παραστεί στο εν λόγω live βρέθηκα για τρίτη φορά να παρακολουθώ live των Καναδών στη χώρα μας, όσες είναι, ουσιαστικά και οι φορές που έχουν επισκεφθεί την πρωτεύουσα και η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι μόνο εγώ την τελευταία συναυλία τους κατά την οποίαν έσβησαν τους headliners, Red Fang.

Η support μπάντα των Furor, τυπική στο χρονοδιάγραμμα, ανεβαίνει στη σκηνή ενώπιον λιγοστού κοινού. Από τα πρώτα λεπτά ο ογκώδης και υπερκινητικός frontman της μπάντας έχει πηδήξει ανάμεσα στο κοινό κάνοντας ένα μικρό κύκλο του AN. Το κουαρτέτο είναι αρκετά δεμένο, παρ’ όλο που για κάποιο λόγο η τακτική τους μπασίστρια είναι στον ηχολήπτη κι έχει αντικατασταθεί από μέλος άλλης μπάντας που το όνομά της μου διέφυγε. Για του μη γνώστες αυτό που ακούγεται από τα ηχεία του AN είναι κάτι Panterοειδές ίσως με λιγότερο metal προεκτάσεις.

Λιγότερο τυπικοί, οι headliners ανεβαίνουν στη σκηνή κατά τις 11 παρά και σίγουρα δεν παραπονιέμαι γι’ αυτό, καθώς αναπολώντας την περίοδο των Bat Sabbath, ξεκινάνε με μία διασκευή στο “Children of the Grave”, που ακολουθείται από μία διασκευή στο “Sabotage” , στην οποία παρεμβάλλεται εμβόλιμα το “Hail Destroyer”. Κοινώς, στα πρώτα δέκα λεπτά έχουν ήδη κολλήσει τα μυαλά μας στον τοίχο και, ειλικρινά, λυπάμαι όσους το έχασαν, γιατί περίμενα μεγαλύτερη προσέλευση.

Ο ξυρισμένος με την ψιλή, πλέον, Liam Cormier, για μία ακόμη φορά κλέβει την παράσταση χοροπηδώντας σαν  αγριοκάτσικο  πέρα δώθε στη σκηνή, χωρίς, βέβαια, να σημαίνει ότι η λοιπή μπάντα δεν έχει χαρακτήρα επί σκηνής. Ο τύπος πραγματικά είναι ασταμάτητος και άκρως κοινωνικός. Η μπάντα επί μιάμιση περίπου ώρα σφυροκοπάει το κοινό με ισοπεδωτικά hit από όλες τις κυκλοφορίες της μέχρι και σήμερα και χωρίς το αναμενόμενο encore κατεβαίνει αφήνοντας άπαντες να μαζεύουν τα κομμάτια τους. Τι encore και μαλακίες.

Cancer Bats setlist
Children of the Grave (Black Sabbath)
Sabotage (Beastie Boys)
Hail Destroyer
Lucifer’s Rocking Chair
Beelzebub
Road Sick
Arsenic in the Year of the Snake
Black Metal Bicycle
R.A.T.S.
Shillelagh
Sorceress
Satellites
Scared to Death
True Zero
Old Blood
Cursed With A Conscience
Pneumonia Hawk
Deathsmarch
All Hail
Bricks & Mortar

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

484