Video Tribute: KING DUDE

Γεννήθηκε Thomas Jefferson Cowgill στις ΗΠΑ και από μικρός αγάπησε τη μουσική, και εκτός από King Dude όπως απαντάται ως solo καλλιτέχνης, είναι ενεργό μέλος του συγκροτήματος Book of Black Earth.

Θέλοντας να συνδυάσει τα πολυαγαπημένα του blues, με την αμερικάνικη folk κουλτούρα και την σκοτεινή της μετεξέλιξη, γνωστή ως neo-folk, αποφάσισε να πιάσει την κιθάρα του και να ντεμπουτάρει με το “Tonight’s Special Death” το 2010.



H θλιμμένη και βαθιά φωνή του είναι ικανή να μιλήσει στην καρδία σου, αλλά αν δεν έχεις σκοπό παραδοθείς στη θλίψη μάλλον, κακό θα συμβεί, εκτός αν του επιτρέψεις να σου μάθει πως τραγουδιέται ο πόνος.



To 2011 έρχεται η δεύτερη δουλειά του, λακωνικά βαπτισμένη “Love”, που περιέχει ίσως το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι του King Dude, το “Lucifer’s the Light of World” και σε συνέντευξη του στο CVLT NATION, δηλώνει πως εμπνέεται από την αγάπη, το θάνατο, τη θρησκεία και τα πρωτόγονα συναισθήματα.



Χωρίς να χάνει χρόνο, επιστρέφει δισκογραφικά ένα χρόνο αργότερα με το “Burning Daylight” (review). Όταν ρωτήθηκε για το όνομα King Dude, είπε πως απλά είναι δύο λέξεις που “δουλεύουν” μαζί. “Το όνομα δεν είναι το σημαντικότερο στοιχείο μιας ύπαρξης” είπε σε συνέντευξη του στο Reflections of Darkness (ΠΗΓΗ).



To τέταρτο album του “Fear” ήρθε στο 2014 και την ίδια χρονιά θα επισκεφτεί την Αθήνα και το Death Disco (live report). “Αν η ψυχή σου αντέχει πόνο, μια τέτοια συναυλία θα σου έκανε καλό!” είχα γράψει μετά από εκείνη τη νύχτα με τους Skull And Dawn να επιτελούν έργο σαν μπάντα του Αμερικανού.



Έχοντας ήδη έτοιμο υλικό, το 2015 κυκλοφορεί το “Songs of Flesh & Blood – In The Key of Light” (review) και επισκέπτεται και πάλι τη χώρα μας, πηγαίνοντας αυτή τη φορά και στη Θεσσαλονίκη. “Τα 40 λεπτά μουσικής “κακοκαιρίας” που προσφέρει ο King Dude είναι γλυκόπιοτα”, γράφω ο ίδιος για το album και αν το ακούσεις, ελπίζω να το νιώσεις και εσύ!



Αφού τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε και εκείνος, έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, στο Second Skin (δελτίο τύπου) αυτή τη φορά και σας προσκαλεί/προκαλεί να πιείτε παρέα.



Μαζί του οι Of The Wand and the Moon, του Δανού Kim Larsen



και οι δικοί μας, The Road Miles

286

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.