MASK OF PROSPERO:”In Absence” EP

Μια ακόμη κυκλοφορία από μια νεότευκτη πενταμελή αθηναϊκή μπάντα, τους Mask Of Prospero, οι οποίοι δυο χρόνια μετά τη δημιουργία τους κυκλοφόρησαν πρόσφατα την παρθενική τους δουλειά “In Absence”, ένα πολύ ενδιαφέρον EP τεσσάρων κομματιών.

Οι Mask Of Prospero κινούνται σε progressive metal πεδία στιλιστικώς, αν και η άποψή τους πάνω στο είδος δεν είναι διόλου τετριμμένη, καθώς η μουσική τους δεν φοβάται να επεκταθεί σε πιο αγριεμένα μονοπάτια, δανειζόμενη πολλά όμορφα στοιχεία από το doom, το death metal (όπως για παράδειγμα το σαρωτικό speed μέρος του φερώνυμου track),  τα οποία ενσωματώνονται στο προσωπικό ύφος της μπάντας πολύ ομοιογενώς.

Έξοχη riffολογία από τους κιθαρίστες Πάνο Κοτταρά και Γιώργο Θανάσογλου (Fragile Vastness, Among Ruins, Orion’s Reign), ποικιλία ρυθμών από τους Γιώργο Κολλάρο (μπάσο) και Νικήτα Μανδόλα (σε peak δημιουργικότητας τον τελευταίο καιρό ο drummer των Bionic Origin, Manhattan Project, Dementia και ποιός ξέρει ποιών άλλων) και πάρα πολύ καλά φωνητικά από τον Χρήστο Κοντούλη, ο οποίος έχει μια θαυμάσια φωνή είτε στα καθαρά, λυρικά του μέρη είτε στα σημεία που deathίζει.

Ως συγγενή ακούσματα θα μπορούσα να αναφέρω τους Shadow Gallery ή οποιοδήποτε λυρικό prog metal σχήμα (αν και θα έλεγα κυρίως ευρωπαϊκής “κοπής”), με ισχυρή προσωπικότητα δε (ουδεμία υποψία απλής παραγωγής κλισέ, συνθετικά τα παιδιά αγγίζουν το άριστο στο ύφος που διαπραγματεύονται). Το EP ακούγεται τελειομανές (εξαιρετική η παραγωγή και το mastering των Bob Katsionis – ο οποίος υποπτεύομαι ότι είναι και ο υπεύθυνος πίσω από τα keyboards – και John Mcris) κι αποτελεί μια αξιολογότατη δειγματική πρόταση.

Δεν εντόπισα καμία ουσιαστική αδυναμία στο υλικό που περιέχεται στο “In Absence”, όλα τα τραγούδια των Mask Of Prospero εμπεριέχουν πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν ένα σχήμα με πολύ ταλέντο που εν όψει μιας μελλοντικής ολοκληρωμένης full length δουλειάς, υπόσχεται πολλά. Είστε υπό παρακολούθηση κύριοι, φροντίστε να μη με διαψεύσετε.

http://maskofprospero.bandcamp.com/releases

504

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.