CAUCHEMAR: “Chapelle Ardente”

Να κι ένα ακόμα διαμαντάκι από τις γαλλόφωνες περιοχές του καναδικού Κεμπέκ, αλλά αυτή τη φορά αντί για το μαυρομέταλλο στο οποίο μας έχει συνηθίσει η περιοχή έχουμε αγνό heavy/doom με γυναικεία φωνητικά που βρωμάει 80s πιο πολύ και απ’ τον Γαρδέλη.

Η μπάντα της Annick Giroux, η οποία για κάποιο λόγο βρέθηκε να συμμετέχει κάποια φάση στους Ιάπωνες Barbatos και έχει γράψει και τον metal τσελεμεντέ “Hellbent for Cooking”, μας προσφέρει ένα 40λεπτο τιμιότατο tribute σε μπάντες όπως Pagan Altar, Witchfinder General και Cirith Ungol το οποίο θα αφήσει ικανοποιημένο κάθε νεάντερνταλ με χαίτη και φράντζα αλλά και όποιον γουστάρει απλοϊκό heavy metal στο στυλ των Christian Mistress και λοιπών αταβιστών.

Ίσως κάποιους να ξενίσει η χρήση της γαλλικής, αυτοί οι κάποιοι να φύγουνε να πάνε αλλού, εγώ εξακολουθώ να στηρίζω μπάντες που επιλέγουν την γλώσσα με την οποία είναι άνετες αντί για τραγελαφικά αγγλικά τύπου ιταλικό viking metal με τις αντίστοιχες προφορές (εξαίρεση ο Sakis γιατί πλέον η προφορά του είναι άτυπο μέλος της μπάντας).

Ενιγουέη, αυτός ο δίσκος απευθύνεται σε συγκεκριμένους, είναι είδος που παίζει μόνο για τους ultras, ξέρετε ποιοι είστε οπότε φροντίστε να τον ακούσετε, μάλλον θα τον απολαύσετε.  

464

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.