Video Tribute: UNCLE ACID AND THE DEADBEATS

Η μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 άφησε τεράστια κληρονομιά, την οποία ως και σήμερα ακολουθούν συγκροτήματα ανά την υφήλιο, δημιουργώντας ένα κίνημα που η μουσική βιομηχανία ονόμασε retro ή vintage rock.

Μια από τις σημαντικότερες μπάντες αυτής της μουσικής Αναγέννησης είναι χωρίς αμφιβολία οι Uncle Acid And The Deadbeats.

Η παρέα από το Cambridge από το 2010 ως σήμερα μας έχει χαρίσει 4 πανέμορφα album σκοτεινού rock, το οποίο για μια ακόμη φορά, θα έρθει να το προσφέρει ζωντανά στις 20 και 21 Μαϊου, σε Αθήνα (Αn Club) και Θεσσαλονίκη (Eightball Club) αντίστοιχα.

Ήδη από το ντεμπούτο τους “Vol. 1” (2010), o μουσικός κόσμος άρχισε να μιλάει για το νέο αυτό αξιόλογο συγκρότημα και η Metal Blade Records τους περιγράφει σαν “την αυθεντική Alice Cooper Band αν τζάμαρε σε ένα κελί με τους Black Sabbath και τους The Stooges”.

H μπάντα είχε αρχικά ανεβάσει τα τραγούδια της στο διαδίκτυο και έτσι, όσοι τα άκουσαν άρχισαν να ζητούν στους Uncle Acid να ηχογραφήσουν ένα album και εκείνοι δημιούργησαν το “Vol. 1”, από του οποίου τα έσοδα ξεκίνησαν τη δουλειά για το δεύτερο τους, “Blood Lust”. H ηχογράφηση έγινε σε ένα φιλικό υπόγειο και οι δυσκολίες έφεραν τριγμούς στην μπάντα, που σχεδόν διαλύθηκε.

To “Βlood Lust” είναι το album που θα τους κάνει ευρύτερα γνωστούς στις underground rock και metal κοινότητες και η Rise Above Recods του Lee Dorian (CATHEDRAL) θα το κυκλοφορήσει σε βινύλιο το 2011 και το 2012 θα κυκλοφορήσει ευρύτερα σε CD από την Metal Blade Records.

Μετά την κυκλοφορία του “Blood Lust” από την Rise Above, o ιθύνων νους των Uncle Acid And The Deadbeats, Kevin Starrs θα επιστρατεύσει νέα μέλη για το συγκρότημα με σκοπό τη συνέχιση της δισκογραφίας τους. Το τρίτο τους album, “Mind Control” κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2013 (διαβάστε την κριτική του στο Rockway.gr), λαμβάνει εκπληκτικές κριτικές και του φέρνει ακόμα και στα ραδιοφωνικά studio του ΒΒC.


To 2014 οι Uncle Acid έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το An Club. To Rockway.gr βρήκε την ευκαιρία για να συνομιλήσει με τον Starrs (διαβάστε εδώ) και την ανταπόκριση από τη βραδιά εκείνη (live report).



Δεν πέρασαν καλά καλά 2 χρόνια και οι Uncle Acid επανέρχονται με το τέταρτο ολοκληρωμένο τους album, “The Night Creeper” (διαβάστε την κριτική) στο οποίο “και πάλι οι Uncle Acid αποδεικνύουν το πόσο καλοί είναι στο φτιάχνουν σημαντικά τραγούδια, με πανέξυπνα ρεφρέν και να κάνουν τη βιντατζίλα (εκ του vintage) να φαίνεται κάτι το φυσικό, αν και δεκάδες χρόνια μετά.


Στις 20 και 21 Μαΐου, οι φίλοι του “τρόμου” και της φαντασίας μεταφρασμένης σε καλοπαιγμένο rock, πρέπει να πάνε να βρούνε τον “θείο”!


Στην Αθήνα μαζί τους θα είναι οι BUS (διαβάστε την κριτική του “The Unknown Secretary” εδώ)



ενώ στη Θεσσαλονίκη, θα τους συνοδεύσουν οι Birthday Kicks

261

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.