Video Tribute: EXPIRE

Τι κοινό έχει ο Γιάννης Αντετοκούμπο με τους Expire; To Milwaukee φυσικά! Δε θα μιλήσουμε όμως για μπάσκετ, αφού το αντικείμενο έρευνας στο παρόν άρθρο είναι το hardcore punk και οι κοινωνοί του, Expire.

Στα επτά χρόνια παρουσίας τους στο μουσικό στερέωμα, έχουν προσφέρει 2 full lengths, 3 Eps και ένα split, ξεκινώντας το 2010 με το ντεμπούτο τους ΕΡ, “Grim Rhythm”, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήρθε το ΕΡ “Suffer the Cycle”.



Η χρονιά 2002 είχε έντονη δισκογραφική έξαρση για τους Αμερικανούς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν εκείνη τη χρονιά το ΕΡ “Sink With Me” και το πρώτο full length τους “Pendulum Swings”



To 2013 κυκλοφορεί ένα 7’’ split με τους Soul Control και περιέχει το κομμάτι των Expire, “Spit out” σε live εκτέλεση.



Μετά από ένα χρόνο (2014), επιστρέφουν με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους δημιούργημα με τίτλο “Pretty Low”.



Φέτος, έρχονται κοντά μας για μια συναυλία στο Death Disco (FB Event), έχοντας στις αποσκευές τους μια συλλογή με τίτλο “Old Songs”, που περιέχει τα δύο πρώτα ΕPs, ενώ η εταιρία τους Bridge9 έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία τρίτου album στα τέλη του 2016. Όπερ σημαίνει, νέα κομμάτια ζωντανά στην Αθήνα!


O μπασίστας Caleb Murphy ερωτημένος σε παλαιότερη συνέντευξη του για το τι σημαίνει το hardcore για εκείνον είχε δηλώσει: “Το Hardcore μου έχει δώσει πολλά. Μια εκτόνωση για το θυμό, μια κοινωνία φίλων και την ευκαιρία να ταξιδεύω με τους φίλους μου. Έχω δει και έχω κάνει πράγματα που ποτέ δεν πίστευω ότι θα μπορέσω εξαιτίας του hardcore. Με έχει βοηθήσει σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές και με έκανε να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο τις καλές στιγμές.” (ΠΗΓΗ)



Σε μια άλλη, ο τραγουδιστής τους Josh Kelting εξηγεί γιατί διάλεξε το hardcore. “Moυ άρεσε πολύ η δεκτική φύση που έχει το punk και το hardcore απέναντι σε κάποιον που δεν έχει κάπου αλλού να πάει. Έτσι το βλέπω ακόμη και σήμερα. Έχω κάνει περισσότερους φίλους μέσω αυτού, από όσους θα μπορούσα να κάνω με οτιδήποτε άλλο”. (ΠΗΓΗ)



Μαζί τους οι δικοί μας Reduced to Nothing.

209

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.