IMPERIUM: “Titanomachy”

Οι βρετανοί Imperium, στο δεύτερο πόνημά τους, μας προσκαλούν σε μια τιτανομαχία.

Με νέα προσθήκη πίσω από το μικρόφωνο τον Doug Anderson (Cenotaph), το σχήμα συνεχίζει το “πάρτα-στη-μάπα” τεχνικό death metal που χαρακτήριζε και το “Sacramentum” του 2012, δίνοντας δυναμικό παρόν στην σκηνή.

Αυτήν τη φορά, το συγκρότημα καταπιάνεται με την ελληνική μυθολογία (εξ ου κι ο τίτλος) και δη, με τον πόλεμο μεταξύ Θεών και Τιτάνων κι αν το καλοσκεφτείς, ταιριάζει απόλυτα η θεματολογία με το μουσικό ποιόν της μπάντας.

Το album, ύστερα από μια μικρή εισαγωγή, μπαίνει λυσσαλέα και σε αρπάζει από την καρωτίδα έως ότου να τελειώσει, βάζοντάς σε μέσα σε μια μουσική αρένα γεμάτο επικές blast-beatικές μονομαχίες. Εν ολίγοις, ντου και ξύλο, στο Δία τον βρωμύλο ή Τιτάνες-Τιτάνες, έρχονται κρεμάλες!

Το μη-φυσικό drumming αφαιρεί πόντους από το δίσκο, αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε να κάνουμε με ταπεράκια, οπότε όλα κομπλέ.

Αν σου αρέσει η καλώς φερόμενη βαβούρα, θα ευχαριστηθείς το νέο πόνημα των Imperium, μιας και το “Titanomachy” όντως χτυπάει σαν άντρας…

435

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.