WHISPERED: “Metsutan- Songs of the Void”

Σε μια απόλυτα κορεσμένη μουσική βιομηχανία, είναι πλέον δύσκολο το να βρίσκεις τη δική σου προσωπική ηχητική δίοδο.

Οι φινλανδοί Whispered, παρότι όχι ιδιαίτερα γνωστοί, έχουν καταφέρει να προωθήσουν τη δική τους μουσική πρόταση, η οποία δεν είναι διόλου κακή. Ένας συγκερασμός ειδών όπως μελωδικού death, power, symphonic και folk, με στιχουργική που παραπέμπει κυρίως σε Σαμουράι και γενικότερα στην Ιαπωνική θεματολογία.

Δικασίλες, σολίδια κι ανθεμικά refrain συναποτελούν μια ιδιαίτερα μεστή δουλειά, η οποία φαντάζει λες και βγήκε μέσα από κάποιο ατμοσφαιρικό RPG. Παρότι συμβατικό σε πολλά σημεία, μιας κι από κάθε είδος επιλέγει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κερδίζει τον ακροατή. Όμορφο, μελωδικό κι αρκετά σαγηνευτικό, παρά τη σχετική απλότητά του, λοιπόν, η νέα δουλειά των Whispered δείχνει ένα σχήμα που δεν σταματάει να δουλεύει και να εξελίσσει  το δικό του ηχητικό στιλ.

Το “Metsutan- Songs of the Void” σε κάνει να θες να αρπάξεις το Katana σου και να βγεις στο δρόμο να σπείρεις τον πανικό. Προτείνεται σε οπαδούς της ευρύτερης melodic death σκηνής και δη των Children of Bodom.

472

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.