VIDEO TRIBUTE: MASTER

Οι Master ανήκουν στη χορεία των old school death/thrash σχημάτων.

Μετρούν τρεις δεκαετίες, δώδεκα full-length albums και αρκετές επιπλέον κυκλοφορίες σε ΕΡ’s, live δίσκους et c.O πολυπράγμων master mind των Master, Paul Speckmann, φυσικά είναι επίσης γνωστός για πολλά ακόμα side projects με τα οποία ασχολήθηκε κατά καιρούς μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια.

Την Κυριακή και παρά τις προσφάτως ανακοινωθείσες αντίξοες συνθήκες (απεργιών ένεκα) θα εμφανιστούν στον νέο live χώρο του Μεταξουργείου, το MODU. Μαζί τους θα είναι οι –δε χρειάζονται συστάσεις- Acid Death, oι Aherusia και οι Αscendant Path.

Oι Master έχουν μία μακρόχρονη και συνάμα ιδιαίτερη ιστορία. Αν και δημιουργήθηκαν από τις στάχτες των War Cry το ’83 και ενώ έιχαν συμβόλαιο για δίσκο από την Combat Records το –θεωρητικά- πρώτο τους album κυκλοφόρησε εν τέλει το 2003. Στο μεσοδιάστημα όμως, η πρώτη επίσημη ομώνυμη κυκλοφορία έρχεται το 1990 και με το σχήμα να έχει υπογράψει στην Nuclear Blast. To αρχικό line-up αποτελείται από τον Speckmann σε μπάσο και φωνητικά, τον Schmidt στα τύμπανα και τον Mittleburn στην κιθάρα.

Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί ο “On The Seventh Day God Created… Master”, ξανά από την Nuclear Blast. To line up έχει αλλάξει, με τους Nickeas και Masvidal σε τύμπανα και κιθάρες αντίστοιχα.

O τρίτος δίσκος έρχεται το 1993 με τίτλο “Collection Of Souls”. O Νickeas έχει παραμείνει στο σχήμα ενώ τις κιθάρες έχουν αναλάβει οι Kobie και Brady. Το εν λόγω πόνημα θα είναι και το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει από την ίδια εταιρεία. Η λήξη του συμβολαίου τους θα οδηγήσει και σε δισκογραφική ανάπαυλα, έως την ανεύρεση νέου label.

Το επόμενο πόνημα των Master θα κυκλοφορήσει το 1998, αυτή τη φορά στην Pavement Music και ο τίτλος αυτού “Faith Is In Season”. Η σύνθεση του σχήματος αλλάζει και αυτή τη φορά με τον Brady να έχει παραμείνει και τους Gonzales και Johnson να εντάσσονται στο σχήμα.

Έπειτα μεσολαβεί μία τετραετία ακόμη μέχρι το “Let’s Start A War”, αυτή τη φορά από την System Shock.

To 2003 έρχεται η ώρα για το “Unreleased 1985 Album”, το album που προοριζόταν για debut μπορεί εν τέλει να μη βγήκε πρώτο αλλά εν τέλει κυκλοφόρησε, κάτι λιγότερο από δύο δεκαετίες αργότερα.

Το “Spirit Of The West” κυκλοφορεί τον επόμενο χρόνο. Αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή στη δισκογραφική τους πορεία καθώς, ενώ διατηρεί τον death/thrash χαρακτήρα του ήχου των Master, περιέχει στοιχεία που έδειξαν την τάση τους να πειραματιστούν και με διαφορετικές επιρροές. Το album περιέχει cover του Ring Of Fire από Johnny Cash.

Tο 2005 έρχεται το “Four More Years Of Terror”. To line up έχει σταθεροποιηθεί με τους  Alex Nejezchleba στις κιθάρες και Zdenek “Zdenal” Pradlovsky στα τύμπανα.

Ο επόμενος δίσκος κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα. To “Slaves To Society” γίνεται ευρέως αποδεκτό από το old school κοινό, ως ένα “κλασικό” Μaster album.

To 2010 οι Master επανέρχονται με το “The Human Machine” που χαιρετίζεται από το κοινό ως ένα αρκετά heavy πόνημα.

Η επόμενη δουλειά τους κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα από την Pulverised Records με τίτλο “The New Elite”.

Το 2013 βρίσκει τους Master με τον “The Witchhunt”, μία ακόμα κυκλοφορία που δείχνει τον ξεκάθαρο χαρακτήρα τoυς,  που έχει αντισταθεί στα νέα trends και επιμένουν να γράφουν αυτό που γουστάρουν, γνήσιο, ωμό death/ thrash.

Το τελευταίο τους πόνημα, “An Epiphany Of Hate”, κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους. Έχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά με έναν τυπικό Master δίσκο, ξέρεις τι να περιμένεις. Μένος και head- banging μέχρι να εξαρθρωθεί ο αυχένας. Τίποτε λιγότερο από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους δηλαδή.

facebook event

271

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.