VILLAGERS OF IOANNINA CITY, THE ROAD MILES (15/04/2016) Gazi Music Hall

Οι VIC κατάφεραν με τον πρώτο τους δίσκο να γίνουν ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, συγκεντρώνοντας κοινό στις συναυλίες τους που ξεπερνά κατά πολύ τους αριθμούς που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν σχήματα που μας έρχονται από το εξωτερικό.

Η ειδολογικές τους προσμίξεις ψυχεδελικής rock και παραδοσιακού ηπειρώτικου, τους έχουν κάνει αγαπητούς τόσο στον κόσμο της rock σκηνής όσο και σε αυτό που αποκαλείται “έντεχνο”. Οι ημερομηνίες για Αθήνα έγιναν δυο και η βραδιά μεταφέρθηκε στο Gazi Μusic Ηall.

O χώρος ήταν γεμάτος ήδη από την έναρξη του προγράμματος. Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν οι The Road Miles. Το αθηναϊκό σχήμα μέσα στο 2015 έδωσε στην κυκλοφορία το debut EP του με τίτλο “Hues Of Grit” και την ίδια χρονιά το LP “Gold And Shadows”. Παρουσίασαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δουλειά τους σε μία πολύ καλή παρουσία στη σκηνή και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετικότατη. Είναι μάλλον από τα πιο ενδιαφέροντα νέα σχήματα.

Σε πιστή τήρηση των ωρών, οι VIC αναλαμβάνουν τα ηνία της βραδιάς λίγο μετά τις δέκα και μισή. Ενθουσιώδης υποδοχή από το κοινό και ξεκινούν με το τον “Riza” και το Echoes. Η αρχή του set ήταν αφιερωμένη στις πιο ψυχεδελικές, ταξιδιάρικες στιγμές της δισκογραφίας τους, με την Perdikomata, το αγγλόφωνο Nova, ενώ ακολούθησε και το τραγούδι για τους ξενιτεμένους, Jiannim και τη Chalasia.

Πολύ καλός ήχος εξ αρχής και πολύ καλή διάθεση τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να απογειώσουν την ατμόσφαιρα. Μόλις ξεκίνησε η εισαγωγή του Zvara, όπως είναι φυσικό, ξεκίνησε το party στο κατάμεστο venue. Η συνέχεια έρχεται με το εξ ίσου αγαπητό στον κόσμο Krasi και την St Triad και ο χαμός καλά κρατεί. Το σχεδόν δίωρο set έκλεισε με τα Κarakolia από το πρώτο ΕΡ του σχήματος, σε ένα εξαιρετικό κλίμα.

Το set μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μοιρασμένο ισομερώς σε δύο μέρη, από τις πιο ατμοσφαιρικές στιγμές στις πιο δυνατές και αγαπημένες από το κοινό. Έτσι δημιουργήθηκε και η σταδιακή αύξηση της διάθεσης του κόσμου έως το τέλος της βραδιάς. Τα κομμάτια που όλοι θα ήθελαν να ακούσουν παίχτηκαν και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι.
Τα δύο σχήματα ήταν εξαιρετικά, ο ήχος επίσης και, σε ένα γεμάτο venue,  η ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια πάρα πολύ καλή. Βοnus η τήρηση των ωρών!

photos: Cristina Alossi

442

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.