TOMBSTONED: “II”

Το ντεμπούτο της μπάντας το άκουσα ετεροχρονισμένα, αλλά ομολογώ πως δε μου πέρασε απαρατήρητο.

Οι εξ Φινλανδίας Tombstoned λοιπόν, επανέρχονται τρία χρόνια μετά τον ωραιότατο ομώνυμο δίσκο τους και παραθέτουν τη φυσική του συνέχεια. Σίγουρα πιο ώριμοι, αλλά ακριβώς στα ηχητικά πλαίσια του stoner/ doom ιδιώματος, το οποίο υπηρετούν κατά γράμμα.

Έτσι λοιπόν, στο “II”, έχουμε να κάνουμε με επτά συνθέσεις, που ακολουθούν τα βήματα των Black Sabbath, των Pentagram και των Electric Wizard. Βουτηγμένο στην ψυχεδελική 70ίλα, υποτονικό κι αργόσυρτο σε σημεία, με χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες κι έναν Jussi στα φωνητικά να αποτίνει φόρο τιμής στις επιρροές του.

Το τρίο δε βιάστηκε για το διάδοχο του ντεμπούτου του κι αυτό φαίνεται στο “II”, το οποίο διαθέτει ποιοτικές και στιβαρές συνθέσεις, όπως κι όλα, ακριβώς τα στοιχεία που αναζητά ο μέσος οπαδός του είδους. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν σε λίγα χρόνια από τώρα οι Tombstoned θεωρούνται από τους top του είδους.

394

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.