DALIT: “Descent”

Πρέπει να έχει πέσει πολλή νοσταλγία γενικά, δεν εξηγείται αλλιώς τόση υπερπαραγωγή ατμοσφαιρικού και μελωδικού doom/death αυτό τον καιρό.

Οι Νορβηγοί χριστιανοί metallers με το ινδουιστικό όνομα (!) Dalit επιστρέφουν 7 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους και βουτάνε βαθιά στη λίμνη των πρώιμων Katatonia, My Dying Bride, Saturnus, Paradise Lost και λοιπών. Η φάση όπως την περιμένετε, αργές έως mid-tempo συνθέσεις, πολλή μελωδία, σκληρά φωνητικά, ατμοσφαιρικά περάσματα, ωραία παραγωγή με το χεράκι του Magnus Lindberg των Cult of Luna, χωρίς κάποια πρωτοτυπία αλλά το “Descent” είναι αρκετά καλοπαιγμένο για να αξίζει τουλάχιστον ένα δοκιμαστικό άκουσμα.

Σίγουρα όχι κάτι το ξεχωριστό, φαντάζομαι όμως αρκετοί οπαδοί του είδους θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι από το όλο σύνολο για να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

437

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.