WALLS OF JERICHO: “No One Can Save You From Yourself”

Δεν νομίζω να χρειάζεται κανείς συστάσεις με τους Walls of Jericho, είναι άλλωστε ένα από τα ονόματα που θα έπρεπε να βλέπεις στο λεξικό δίπλα από τη λέξη metalcore (γιατί αυτό είναι metalcore, όχι τυπάκια που ξεσηκώνουν το Hot Topic και προσπαθούν να παίξουν radio friendly εκδοχές των At The Gates).

Μετά από ένα μεγαλούτσικο διάλειμμα 8 χρόνων για λόγους μητέρας φύσης (βλέπε εγκυμοσύνη και αϋπνίες για άλλαγμα πάνας) η παρέα από το Detroit είπε να μας σκάσει ένα καινούργιο άλμπουμ στη μάπα για να μην ξεχνιόμαστε.

Το “No one can save you from yourself” είναι οι Walls of Jericho στα καλύτερα τους και από ότι φαίνεται το μεγάλο διάλειμμα ήταν ότι πρέπει για να φρεσκαριστούνε. Μετά από μια ψιλοκλισέ εισαγωγή (φτάνει πια με τις σειρήνες) έρχονται οι ογκώδεις μεταλλικές κιθάρες, το δεμένο rhythm section, τα beatdown, οι σκόρπιες διακριτικές μελωδίες και τα χαρακτηριστικά φωνητικά της Candace για να μας θυμίσουν ότι κάποια πράγματα είναι σαν το παλιό καλό κρασί, δεν χρειάζεται να αλλάξουν ιδιαίτερα για να τα απολαμβάνεις.

11 κομμάτια ανελέητου ξύλου λοιπόν (και μια μπαλάντα!), ότι πρέπει για πρωινό ξύπνημα και αθλοπαιδιές της αρεσκείας σας (όπως να δέρνετε τα μαλακιστήρια που πάνε να μπουν στο μετρό πριν κατέβουν πρώτα αυτοί που είναι ήδη μέσα), οι οπαδοί τους και όσοι γουστάρετε metalcore και μεταλλικό hardcore γενικότερα μπορείτε να επενδύσετε άφοβα.

502

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.