PURGATORY: “Omega Void Tribvnal”

Οι Γερμανοί Purgatory, βετεράνοι του death metal, με πληθώρα εξαιρετικών δίσκων, κυκλοφορούν αισίως το όγδοο πόνημά τους.

Όντας πλέον αρκετά ώριμοι μουσικά,  παρουσιάζουν την ίσως καλύτερη δουλεία τους μέχρι στιγμής.

Εμφανίστηκαν το 1993 με το demo “Live… Perversion” και μας άφησαν άφωνους με την τότε αγριάδα τους. Το 1996 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length, “Damage Done by Worms”, ένα αρκετά επιθετικό άλμπουμ. Στα ίδια μήκη κύματος ακολούθησαν τα “Bestial “ το 1997, “Blessed with Flames of Hate” το 2000, “Luciferianism”  το 2004 και “Cuthus Luciferi- The Splendour of Chaos” το 2008, με μια δυναμικότητα  να τα συνοδεύει. Κύρια σημάδια μουσικής ωριμότητας εμφανίστηκαν στο “Necromantaeon” του 2011 με το εκπληκτικό κομμάτι “Downwards Into Unlight”. Κάπου εκεί έκαναν το μεγάλο τους μπαμ με το “Deathkvlt-Grand Ancient Arts” το 2013 κι επιτέλους ήρθε η ώρα να μας αποδείξουν γιατί έχουν εδραιωθεί στη death metal σκηνή, με  αυτό το αριστούργημα, όπου διακρίνονται ξεκάθαρα τα βίαια στοιχεία, με τη μυρωδιά του αίματος να καλύπτει κάθε νότα του CD.

Σίγουρα οι Purgatory είναι ένα extreme συγκρότημα με πολλές καλές δουλειές, όμως όσον αφορά το “Omega Void Tribvnal” ξεπερνούν κάθε φαντασία, με συνθέσεις όπως το “Chaos Death Perdition” που αποτελεί ορισμό του μουσικού ολέθρου και του χάους (όπως λέει και ο τίτλος). Ο δίσκος περιέχει οκτώ κομμάτια που είναι βουτηγμένα στο αίμα και στα brutal στοιχεία, με ποικίλα φωνητικά, σαφώς βάναυσα, με τα drums να είναι δυνατά και καταστροφικά και με τις κιθάρες να κάνουν τα δικά τους κόλπα. Σίγουρα αυτή η κυκλοφορία αγγίζει την τελειότητα.

Το γερμανικό death metal έχει ανέβει επίπεδο (βλέπε Rogash) και με τέτοιες δουλείες μπορεί να δούμε κάποια στιγμή την αποκαθήλωση του αμερικάνικου death από τον θρόνο.

406