21- Bullshit Politicians

Στην Ελλάδα μπορούμε να περηφανευτούμε για τον ήλιο, τις θάλασσες (ή έστω μερικές) και τη χωριάτικη σαλάτα. Αυτό που σίγουρα α­πο­τε­λεί αντικείμενο χλευασμού είναι η πο­λι­τι­κή μας νοοτροπία.

Rock-a Parmezana
σερβίρει ο
Στέφανος Στεφανόπουλος

Propagandhi:
“Bullshit politicians with lyrics”

Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που ύστερα από αποτυχημένες νο­μαρ­χια­κές εκλογές, βγήκαν οι εκ­πρό­σω­ποι των δύο μεγάλων (;) κομ­μά­των και θριαμβολογούσαν. Και ο Γιωρ­γά­κης, και ο Αντωνάκης θεώρησαν πως φέρονται ως νικητές από την όλη διαδικασία. Το λυπηρό δεν είναι το ότι κά­ποιος από αυτούς βαυκαλίζεται, αλλά το ότι και οι δύο βρίσκονται σε μια αόριστη και άστοχη πλάνη.

Διότι όταν ο κόσμος ανησυχεί τι θα γίνει με τις δουλειές του και την (τρύπια) τσέπη του, οι δήθεν “αρχηγοί” α­πο­λαμ­βά­νουν τις ανέσεις της πο­λι­τι­κής ζωής και ενίοτε βγάζουν και κά­ποιο λογύδριο για να κερδίσουν τις εντυ­πώ­σεις των ακόλουθών τους. Να λέ­με καμιά βλακεία να περνάει η ώρα, δηλαδή! Και άπαξ και φτάσουμε στο σημείο της πτώ­χευσης, το πολύ πολύ να πραγματοποιηθεί άλλη μια εξεταστική επιτροπή, για να βρεθούν οι υπαίτιοι… Ξέρετε, όπως για το Βατοπέδι, τη Siemens, το χρηματιστήριο και όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα τα οποία έχουν επιλυθεί στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε και η Ντόρα (όχι η μικρή εξερευνήτρια) την ίδρυση του νέου κόμματός της και όλοι οι ταλαιπωρημένοι πολίτες μπο­ρούν να κοιμούνται επιτέλους ήσυ­χα τα βράδια. Θέλει, λέει , να αλ­λά­ξει την Ελλάδα! Εδώ δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο δή­μο της Αθήνας, θέλει ολό­κλη­ρη τη χώρα τώρα; Βέβαια η ζημιά που θα προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένη, και ο Αντώνης βρίσκεται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα. Εμ, και εσύ, τα έβαλες με ένα σόι που δεν αστειεύεται… Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγους να ανησυχεί πάντως… Ψηφοφόρους χάνει και από μόνος του ο Γιωργάκης, χωρίς καμία βοήθεια!

Γενικά η βουλή είναι σαν ένα διαμέρισμα που χρειάζεται ολική ανακαίνιση και αντί αυτής, αλλάζει απλώς ανά διαστήματα ο σπιτονοικοκύρης και η απόχρωση στο σαλόνι (από πράσινο σε γαλάζιο και τούμπαλιν). Τουλάχιστον, για αυτούς, το νοίκι το πληρώνουμε εμείς. Ως πότε όμως;

rocka21

Και φυσικά, μέσα σε όλα, έ­χου­με συνεχείς απεργίες και αυ­ξή­σεις τιμών. Οι συ­γκοι­νω­νίες πραγματοποιούν στάσεις ερ­γα­σιών, ενώ λίγες μέ­ρες να περ­νού­σαν ακόμα, τα σκου­πί­δια θα ξεπερνούσαν σε εμ­βα­δόν την Αττική. Και ποιος τα­­λαι­πω­­ρεί­­ται; Όλοι εμείς… Και ποιανού αυτί ιδρώνει; Κα­νε­νός… Γιατί; Γιατί έτσι επιλέγουμε, βρε αδερφέ! Άλ­λω­στε, “μαζί δεν τα φά­γα­με;” Αμφιβάλλετε; Δε νο­μί­ζω πως κάνει κάποιος κάτι πλέ­ον για αυτό…

Δημοσιεύθηκε στις 29/11/10

ΥΓ Όπως μάλλον έχετε ήδη ενημερωθεί, το rockway θα σας ποτίσει και θα σας ξενυχτίσει για μια ακόμη φορά, στις 17 Δεκεμβρίου! Αυτή τη φορά μαζί μας θα έχουμε τους False Metal και τους Phase Reverse, για δύο εκπληκτικά guest live shows, οπότε εάν την προηγούμενη φορά γεμίσαμε το μαγαζί, κάτι μου λέει πως τώρα θα το βουλιάξουμε!

rocka20

Η παρούσα στήλη έχει ως στόχο την ψυχαγωγική ενημέρωση των αναγνωστών σε ότι αφορά τα κοινά, υπό ένα προσωπικό πρίσμα το οποίο δε συνάδει απαραίτητα με το σύνολο των συνεργατών του ROCKWAY.GR. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από το εκάστοτε περιεχόμενο, παρακαλώ όπως προσπεράσει ή εκδηλώσει την ένστασή του με κόσμιο τρόπο μέσω του

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.