RISING: “Oceans Into Their Graves”

Το “Oceans into their graves” είναι το τρίτο άλμπουμ των Δανών Rising και η πρώτη μου επαφή μαζί τους και ομολογώ πως αν και δε με ενθουσίασαν δε με χάλασαν κιόλας.

Ο ήχος τους στηρίζεται κυρίως στο πρώιμο ψαγμένο sludge metal που έπαιζαν πριν κάτι χρονάκια οι Mastodon, Baroness κλπ πριν το γυρίσουν όλοι σε ακόμα πιο μελωδικά και prog μονοπάτια, από κει και πέρα όμως υπάρχει και μια αισθητή επιρροή από σκανδιναβικό προοδευτικό metal, ειδικά στα φωνητικά (κάποιος θέλει να γίνει Vortex) αλλά και γκρουπ όπως οι Giant Squid, στο αρκετά πιο συμβατικό πάντα. Σαν συνδυασμός δεν είναι καθόλου άσχημος, ίσα ίσα, αν δεν υπήρχε το μικρό θέμα ότι οι συνθέσεις ακούγονται λίγο σαν ποτ-πουρί σημείων από τραγούδια που ακούσαμε ήδη από 2-3 διαφορετικά συγκροτήματα θα μιλούσαμε για κάτι πολύ υποσχόμενο.

Δυστυχώς όμως οι συνθέσεις αν και ευχάριστες και καλοπαιγμένες δεν είναι κάτι ξεχωριστό που θα σου μείνει, είναι απλά ένας ευχάριστος και ομολογουμένως καλοδουλεμένος συνδυασμός που δεν ξεφεύγει όμως από την σκιά των επιρροών του γκρουπ. Καλούτσικο, αλλά νομίζω μπορούν και καλύτερα, οι οπαδοί του μελωδικού, προοδευτικού sludge metal πάντως ας ρίξουν μια αυτιά.  

411

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.