CONVULSE: “Cycle Of Revenge”

Οι Φινλανδοί βετεράνοι του death metal Convulse είναι μια μπάντα που από ότι φαίνεται περνάει συνεχώς κρίση ταυτότητας.

Ξεκίνησαν το 1990 με το “World without god” παίζοντας τυπικό σκληρό death metal της εποχής, to 1994 me to “Reflections” το γυρίσανε σε πιο death n’ roll μονοπάτια, το διαλύσανε, το 2013 επιστρέψανε με το παραδοσιακό death metal “Evil Prevails” και τώρα με το “Cycle of Revenge” είπαν να το γυρίσουνε σε πιο prog και μελωδικά μονοπάτια.

Ακούγοντας τους όρους μελωδικό prog/death metal σίγουρα κάνατε ήδη συνειρμούς, και όντως ο δίσκος βρωμάει πρώιμους Amorphis και Edge of Sanity και δεν είναι καθόλου άσχημος, χωρίς βέβαια να αγγίζει το 90s μεγαλείο των προαναφερθέντων επιρροών. Λίγο μας τα χαλάνε τα φωνητικά, όχι επειδή είναι brutal αλλά επειδή ακούγονται λίγο ξύλινα, το μουσικό κομμάτι όμως μας αποζημιώνει με ευχάριστο, γκαζωμένο μελωδικό death με εμφανείς 70s και folk επιρροές να αναμειγνύονται με το κλασικό πλέον σκανδιναβικό groove.

Κάτι που δεν ξανακούσαμε δεν είναι, είναι όμως αρκετά ποιοτικό και ευχάριστο και ανήκει σε ένα είδος που δεν πολυπαίζει αυτό τον καιρό οπότε καλό είναι οι νοσταλγοί του ιδιώματος να ρίξουν μια ακρόαση, δεν νομίζω να τους χαλάσει.

486

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.