WOLFCHILD: “Armies of the Night” EP

Η ελληνική σκηνή είναι πλούσια και όσο περνάνε τα χρόνια ο πλούτος της ολοένα και μεγαλώνει και ένα από τα παραδείγματα της είναι και οι Wolfchild (πρώην Devilish Dogs) οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το πρώτο τους EP που ακούει στο όνομα “Armies of the Night”.

Ένα Heavy-Thrash ντεμπούτο με 4 καυτά κομμάτια που μας προϊδεάζουν για το μέλλον του συγκροτήματος. Κινούνται σε Thrash φόρμες με ξυραφένια riff και ισοπεδωτικές ταχύτητες (“Street Resistance”), αλλά και σε πιο ογκώδη ήχο με χειμαρρώδη ακουστική και μελωδικά Heavy περάσματα (“Warriors (Armies of the Night)” και “The Dawn”) και κλείνουν με το 7μισάλεπτο καραheavy σημείο του EP, από το οποίο δεν λείπουν και τα epic στοιχεία, με το όνομα “Thunder Mountain”.

Κύριο χαρακτηριστικό της μουσικής των Wolfchild, πέραν των όσων προανέφερα για τον ήχο τους, είναι και τα πολύ aggressive φωνητικά,  γεμάτα ενέργεια, μίσος και πάθος που εναρμονίζονται με το κάθε κομμάτι του δίσκου. Πικάντικη λεπτομέρεια του αθηναϊκού συγκροτήματος είναι η θηλυκή συμμετοχή της Λυδίας στις μπασογραμμές του “Armies of the Night”.

Πολύ καλό και δυνατό ντεμπούτο που τραβάει την προσοχή και προμηνύει το μέλλον της μπάντας!

389

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.