Narcosis, Mr. Booze, Lustin Jane (11/03/2016) Six D.O.G.S.

Για άλλη μία φορά οι συνήθεις, σχεδόν, ύποπτοι είμαστε στημένοι έξω από το μικροσκοπικό, πλην όμως θαυματουργό Six D.O.G.S.

Πρώτοι στη σειρά σύμφωνα και με το πρόγραμμα είναι το ορμώμενο εκ Σπάρτης κουαρτέτο των Lustin’ Jane. Θυμίζουν όλες αυτές τις μπάντες που αναπαρήγαγαν τον ήχο των ’70s κατά τα ’90s, δηλαδή όπως ακουγόταν η κιθάρα του Hendrix αναμασημένη από τους Anouk, 4 Non Blondes κι ακόμη και τους Pearl Jam. Η μπάντα ίσως να θέλει κάποιες πρόβες ακόμη, αλλά σε γενικές γραμμές είναι σφιχτοδεμένη κι ο frontman άνετος επί σκηνής. Δυστυχώς η προσέλευση ήταν ακόμη χαμηλή εκείνη την ώρα.

Ακολουθούν οι κατά τι βαρύτεροι Καλαματιανοί Mr. Booze, που ενώ φαινομενικά στηρίζονται στους βαθιούς λαρυγγισμούς και την πληθωρική σκηνική παρουσία του τραγουδιστή τους, έχουν ένα καλό ηχητικό υπόβαθρο κι εύστοχα riff. Η μπάντα είναι πολύ καλά δεμένη κι ο ήχος φωνάζει από μακριά Sabbath και σίγουρα το όποιο κοινό προθερμάνθηκε καλά για την έλευση των headliners. Η διάθεση του σχήματος επί σκηνής πάντως, παρόλο το βαρυφορτωμένο ήχο, ήταν rock ‘n’ roll.

Ακόμη βαρύτεροι και τεχνικά λίγο πιο ζόρικοι οι headliners, Narcosis, καταλαμβάνουν με τη σειρά τους τη σκηνή για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον κόσμο το ντεμπούτο τους “Road to Infinity”, προς τιμήν του οποίου έχει στηθεί και το συγκεκριμένο live. Απ’ ό,τι μου λέει ο φίλος Νέγρης, κάποια μέλη τους παίζουν και με άλλες μπάντες.

Ο υπερδραστήριος μπασίστας παίρνει συχνά πυκνά το λόγο για να μιλήσει για λογαριασμό του κουαρτέτου, ανταλλάσσοντας κουβέντες με το πυκνότερο πλέον κοινό και κοσμητικά με φίλους και συγγενείς, ενώ ο συνεσταλμένος frontman, καθόταν στα αριστερά της σκηνής. Ο, με 70’s καταβολές, stoner ήχος της μπάντας συχνά υπερφορτώνει τα ηχεία του μαγαζιού, αλλά γενικά δεν φαίνονται να πτοούνται.

Δυστυχώς, το live από ένα σημείο και μετά ήταν κάπως διεκπεραιωτικό, κυρίως επειδή ο ήχος των συγκροτημάτων κορέστηκε πολύ νωρίς μέσα στο σετ και πέραν του release του album καθεαυτού, η βραδιά δεν κατάφερε να κεντρίσει, στο σύνολό της, το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

456