SECRET ILLUSION

Οι Secret Illusion είναι το μέλλον του ελληνικού power metal! O Φίλιππος, ιδρυτής και κιθαρίστας των Secret Illusion μας μίλησε για τα σχέδια της μπάντας του και την αγάπη του για τη μουσική στην α­πο­λαυ­στι­κή συνέντευξη που α­κο­λου­θεί.

Πείτε μου τον λόγο που σας ώθησε να στραφείτε στη μουσική.
Με την μουσική ασχολούμαστε όλοι στην μπάντα από εφηβική ηλικία απ’ όσο ξέρω… Για μένα τουλάχιστον, η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, ένας τρόπος να αποβάλλω από μέσα μου διάφορα συναισθήματα και σκέψεις, κάνοντας τα κομμάτια και στίχους…

Ποιες είναι οι βασικές σας μουσικές επιρροές;
Η μουσική των Secret Illusion είναι επηρεασμένη από την μελωδική σκηνή των 90’s (Stratovarius, Symphony X, Royal Hunt κτλ), από παλιές μπάντες όπως Rainbow κ βέβαια από την κλασσική μουσική, την οποία προσωπικά λατρεύω και σέβομαι απόλυτα (Βach, Vivaldi, Μοzart…).

Secret Illusion

Ποιες οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος; Συμβάλουν όλοι μουσικά στις συνθέσεις;
Οι σχέσεις μας είναι καλές και εντός και εκτός μπάντας. Είναι σημαντικό να μπορείς με αυτόν που παίζεις μουσική, να πιεις μια μπύρα μαζί του, να μιλήσεις, να ανοιχτείς και να περάσεις καλά και έξω από το στούντιο. Αν αυτό πάλι δεν συμβαίνει, αρκεί και μόνο να τα βρίσκεις μουσικά με κάποιον! Τώρα διαφωνίες πάντα υπάρχουν αλλά όλα λύνονται με συζήτηση και θετική σκέψη. Όσο για τις συνθέσεις, τα κομμάτια τα γράφω κυρίως εγώ αλλά τελευταία και ο Κώστας (πλήκτρα), αλλά όλοι συμβάλουν στο τελικό στήσιμο των τραγουδιών.

Που αναζητάτε την έμπνευση;
Πιστεύω πως η έμπνευση είναι κάτι που μπορεί να έρθει από μια προσωπική εμπειρία, από ένα όμορφο τοπίο η ακόμα και από έναν ήχο που μπορεί να ακούσεις τυχαία στον δρόμο. Υπάρχουν πολλά γύρω μας που αξίζουν να γράψεις ένα κομμάτι για αυτά!

Στη περίοδο κρίσης την οποία διανύουμε, η μουσική βιομηχανία καταρρέει. Πώς βλέπετε το μέλλον των νέων μουσικών συγκροτημάτων σαν κι εσάς;
Νομίζω ότι αυτοί που πραγματικά το αξίζουν θα βρουν τον δρόμο τους…

Σε ποία μεγάλη μπάντα ονειρεύεστε να παίξετε ως supporting act;
Στους Pink Floyd… (γέλια), ωραία θα ήταν! Μάλλον στους Stratovarius ή κάποιο άλλο μεγάλο όνομα της μελωδικής σκηνής όπως Nightwish, Kamelot, Sonata Arctica, Symphony X κτλ.

Secret Illusion

Πότε να περιμένουμε το debut album σας;
Το πρώτο μας album είναι έτοιμο όπως και η επίσημη φωτογράφηση για τον δίσκο. Αυτόν τον καιρό τελειώνουμε και το artwork και εν συνεχεία θα είμαστε (είμαστε ήδη εδώ και καιρό) σε αναζήτηση εταιρίας. Ελπίζουμε σε κάτι καλό. Αν δεν γίνει, θα βρούμε τον τρόπο για να το κυκλοφορήσουμε, αυτό είναι σίγουρο… υπάρχει αρκετό καινούργιο υλικό, οπότε κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με αυτό!

Είστε σε αναζήτηση μπασίστα και ο drummer σας τελεί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Τα γεγονότα αυτά σας έχουν πάει καθόλου πίσω;
Μπασίστα έχουμε βρει! Είναι ο Δημήτρης (παίζει και στους Αccelerator), είναι μαζί μας 2 μήνες περίπου, έχουμε παίξει 2 live μαζί και δείχνει ότι έχει δέσει καλά στο σύνολο της μπάντας, κάτι που είναι ευχάριστο! Όσο για το Χρήστο(drums), η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε συχνές πρόβες αυτήν την περίοδο αλλά αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα των Secret Illusion είναι ο δίσκος, όποτε δεν μας κρατάει πίσω σε κάτι.

Ετοιμάζετε άλλες live εμφανίσεις μες το χειμώνα;
Κάτι κλεισμένο δεν υπάρχει ακόμα αλλά σίγουρα θα κάνουμε κάποια lives. Eίναι κάτι που το κυνηγάμε και το χρειαζόμαστε κιόλας! Νομίζω το πιο ευχάριστο για μια μπάντα είναι να παίζει τα κομμάτια της μπροστά σε κοινό! Οπότε κάπου θα μας δείτε!

Συνέντευξη στη Φιλίππα Δημητριάδη

231