Dimlight, Randomwalk, Caelestia, Revolted Masses (20/02/2016) Kookoo Live Music Bar

Μια ωραία συναυλιακή γιορτή εξελίχθηκε το Σάββατο στο kookoo live music bar. Ένα βράδυ γεμάτο με σκοτεινές ατμόσφαιρες, παθιασμένα παιξίματα και με υπέροχες μελωδίες που σε ταξιδεύουν σε διάφορες διαστάσεις.

Πρώτοι στην σκηνή εμφανίστηκαν οι Revolted Masses που μας παρουσίασαν κομμάτια από τα “Us or Them” κι από την πιο πρόσφατη δουλεία τους το “Age of Descent”. Η μουσική τους κυμαίνεται στα πλαίσια του Death/Thrash metal με έντονα oriental στοιχεία. Παρόλο που ανέλαβαν  το δύσκολο έργο του ανοίγματος της συναυλίας και την αφύπνιση του κοινού, τα κατάφεραν μια χαρά. Η δυναμικότητα που έβγαλαν κατά την διάρκεια της συναυλίας και η ωραία εκτέλεση του “ Redneck” από Lamb of God, όπως επίσης και τα κομμάτια “Ruled by Rats” και “Walts For the Fallen” που έχουν ένα επαναστατικό/ριζοσπαστικό χαρακτήρα, μας έκαναν να κουνηθούμε για τα καλά από την θέση μας από νωρίς. Για περίπου μισή ώρα και κάτι το κοινό έμεινε περισσότερο από ευχαριστημένο από αυτό το ταλαντούχο συγκρότημα.

Τη σκυτάλη την πήρε ένα progressive /death metal σχήμα, οι Caelestia, που πραγματικά γέμισαν την σκηνή με την επιβλητική παρουσία τους και τα ωραία ντυσίματα τους. Μας παρουσίασαν κομμάτια από την πρώτη τους δουλεία “Beneath Abyss” με τον εκπληκτικό συνδυασμό των brutal φωνητικών του Νίκου με τα καθαρά γυναικεία φωνητικά της Δήμητρας, μας άφησαν ικανοποιημένους, όπως επίσης και με τη μαγευτική ατμόσφαιρα που έβγαζαν οι συνθέσεις τους. Παρά την εμφανή καθυστέρηση, περιμέναμε κάπου τριάντα πέντε λεπτά, το συγκρότημα εξιλεώθηκε με τα ωραία κομμάτια που μας έπαιξαν για περίπου σαράντα λεπτά.

Με συνοπτικές διαδικασίες εμφανίστηκε μια αγαπημένη μπάντα, οι Randomwalk, ένα goth/death metal σχήμα που έχει καταφέρει να συνδυάσει την επιθετικότητα του death metal με το λυρισμό και την ατμόσφαιρα της gothic τόσο ωραία, που σε μαγεύει σε κάθε του νότα. Μας παρουσίασαν μέρος από την πρόσφατη δουλεία τους με τα υπέροχα κομμάτια “Promise”, “Face Down” και “Silence” να δεσπόζουν. Έχοντας για σύμμαχο τον καλό ήχο του μαγαζιού και την όμορφη σκηνική τους παρουσία, η εμφάνισή τους ήταν απλά καθηλωτική. Όλα τα συγκροτήματα έχουν προσφέρει στο μέγιστο ώστε αυτή η βραδιά να πετύχει και να γίνει μια γιορτή όπως ήθελαν οι διοργανωτές.

Η ώρα πλέον είχε γράψει έντεκα και στη σκηνή εμφανίζονται οι τετραμελής μπάντα Dimlight. Μια μπάντα με ιστορία, μια μπάντα που δέκα χρόνια διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για περίπου σαράντα πέντε λεπτά μας έπαιξαν κομμάτια από τις δύο πρώτες δουλείες και έκαναν παράλληλα μια ωραία παρουσία του καινούργιου δίσκου “The Lost Chapter”. Το πάθος και η ανάγκη για να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την στήριξη τόσα χρόνια έκανε το συγκρότημα να παίζει με απίστευτη ενέργεια. Ο κόσμος πάντως τους αντάμειψε με την συμμετοχή στα τραγούδια και την παρουσία του στο μαγαζί.

Η πρώτη έκπληξη της βραδιάς ήταν να ακούσουμε το ομώνυμο τραγούδι “Dimlight” με το αρχικό line up όπου ξεκίνησαν αυτή την “μουσική οδύσσεια“ όπως ανέφερε ο Invoker. Η δεύτερη ήταν η όμορφη στιγμή που έγινε η κλήρωση των δέκα τυχερών για διάφορα δώρα. Ήταν μια εκπληκτική βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες μας. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοργανώτρια αρχή που αποφάσισε να μη βάλει τιμή εισιτηρίου και να γιορτάσει ο κόσμος μαζί με τα συγκροτήματα αυτήν την επέτειο.

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

434